Evde Eğitim Gören Öğrencilere Ziyaret

Evde Eğitim Gören Öğrencilere Ziyaret
Karamanoğlu Mehmet Bey İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğrenci ve öğretmenlerinden evde eğitim gören öğrencilere evlerinde ziyaret geçekleştirildi.
Evde eğitim ; Okul öncesi ve ilköğretim çağındaki özel eğitim gerektiren bireylerden eğitim öğretim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olanlara evde verilecek eğitim hizmetlerini kapsamaktadır. Eğitim alanında önemli bir hizmetlerinden olan evde eğitim ilimizde 3. Yılını doldurmaktadır.
Karamanoğlu Mehmet Bey İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıflarının öğrencileri ve Özel Eğitim Öğretmenleri evde eğitim gören 2 öğrenciyi evlerinde ziyaret ettiler. Öğrenciler; Çağrı Ejder Çetiner , Ayten Nur Yararşimşek ,öğretmenleri,  Zeynep Oğuzcan, Yeliz Korkutan ziyaretten dolayı çok memnun kaldıklarını belirterek,  bu ziyaretlerin sık olması temennisinde bulundular.
Ziyaret hakkında bilgi veren Özel Eğitim Öğretmeni K.Önder Demirkollu;’’ Türkiye’de resmi kayıtlara göre 8 milyon 500 bin engelli insanın yaklaşık 3 milyon’u ilköğretim çağındaki engelliler olduğu tahmin edilmektedir. Evde eğitim okula gelemeyen öğrenciler açısından çok önemli bir hizmettir. Ancak özellikle ilköğretim çağında evde eğitim gören öğrencilerin sosyalleşmesinde büyük sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda Özel Eğitim Sınıflarımız olarak evde eğitim gören öğrencilerimizin yalnız olmadıklarının farkındalığı ve öğrencilerimizin kaynaşmalarını sağlayabilmek açısından önemli olduğunu düşündüğümüz için bu ziyareti gerçekleştirdik.  Bundan sonrada imkanlar el verdikçe bu ziyaretlerimizi sürdüreceğiz.  Bu iki öğrencimizi ve öğretmenlerimizi de okulumuzda ki sınıflarımıza arada gelerek bizleri ziyaret etmeleriyle kaynaştırmanın daha da artacağına inanıyoruz’’ dedi.
Ziyarette misafirlere ikramlarda bulunan öğrenci velisi Emel Çetiner’’ Çocuğum kimseyle arkadaşlık etmek istemiyor. Tamamen içine kapanmış durumda. Zekası gerçekten çok iyi sadece kas hastalığı rahatsızlığı var. Akülü aracıyla tek başına fizik tedaviye gidip gelebiliyor. Ancak kimseyle arkadaşlık kuramıyor. Bu ziyaretiniz gerçekten bir anne olarak beni çok sevindirdi ve duygulandırdı. Sizlere teşekkür ediyorum’’dedi.