Eski Bakan Elvan'dan Mtosb'ye Otoban Bağlantı Sözü

Eski Bakan Elvan'dan Mtosb'ye Otoban Bağlantı Sözü
Lütfi Elvan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek Başkan Sabri Tekli, yönetim kurulu üyeleri ve sanayicilerle bir araya geldi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Lütfi Elvan, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek Başkan Sabri Tekli, yönetim kurulu üyeleri ve sanayicilerle bir araya geldi.
MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ziyarette yaptığı konuşmada, organize sanayi bölgesi olarak 20 yılda büyük çıkış yakaladıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalarda hem çevreci hem de teknolojiyi yakından tanıyan bir OSB olma gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Tekli, "MTOSB olarak büyük sorunları bulunan bir OSB değiliz. Fakat sanayicilerimiz ve bizim adımıza en büyük sorun MTOSB’nin Türkiye’de otoban bağlantısı olmayan ender OSB’lerden birisi olması. MTOSB’nin otoban bağlantısının yapılması hususunda sizlerden destek bekliyoruz. Hem sanayicilerimizin hem istihdam sağladığımız binlerce işçinin daha güvenli ve kolay ulaşım sağlayabilmeleri adına hem de bölgeye sağlayacağı yararlar nedeniyle otoban bağlantısının bir an evvel hayata geçirilmesi bizler adına çok önemli" dedi.
Mersin için hep birlikte çalışılması gerektiğini vurgulayan Lütfi Elvan, MTOSB otoban bağlantısı ile ilgili çalışmaların bittiğini ve 2016 yılının ilk çeyreğinde ihaleye çıkılacağını belirtti. Mersin sanayisinin lokomotif olduğunu anlatan Elvan, "Bizler her türlü altyapı yatırımını yapacağız. Sanayicilerimiz yatırım yapması için biz hazırız. Yasalar ve imkanlar çerçevesinde her türlü desteğin şehrin çıkarları için takipçisi olacağım. İdare olarak, merkezi hükümet olarak ayrıca bu bölgenin evladı, bir kardeşiniz olarak sizinle birlikte hareket edeceğiz. Biliyoruz ki, Mersin daha fazla üretecekse bu sizler sayesinde olacak. Daha fazla insanımızı istihdam edecekse sizler sayesinde olacak. Mersin gelişecekse, büyüyecekse, bütün bunlar siz sanayicilerin sayesinde olacak. Mersin’in ürettiği her birim değer sadece Mersin’in değil, sadece Akdeniz Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin kazancıdır. Mersin kazanırsa Türkiye kazanır. Bu açıdan sizleri ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sorunlarınızı biliyorum. Bunları çözmek için elimden geleni yapacağımdan kuşkunuz olmasın” diye konuştu
Organize sanayi bölgesinde faaliyette bulunan fabrikaları ziyaret ederek işçilerle sohbet eden Elvan, Özbal Çelik Boru işçileriyle beraber öğle yemeği yedi. Yemek sonrasında Ankara’da meydana gelen saldırıyı lanetleyen Elvan, saldırının millete, Türkiye’ye, demokrasiye, siyasi partilere ve 1 Kasım seçimlerine yönelik yapıldığını söyledi. Elvan, emniyet güçlerinin bu saldırıyı yapanlara yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü vurguladı.