Eser, 29 Ekim Bir milletin küllerinden doğduğu gündür.

Eser, 29 Ekim Bir milletin küllerinden doğduğu gündür.
Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser; "29 Ekim 1923 bir milletin küllerinden doğduğu, bütün dünyaya karşı verdiği bağımsızlık mücadelesini Cumhuriyet tacı ile taçlandırdığı bir gündür." dedi.

Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, 29 Ekim'in Bir Milletin küllerinden doğduğu gün olduğunu belirterek şunları söyledi; " 

96 yıl önce bütün şer odakları, yıkılmasına kesin gözüyle bakarak, çoktan toprak paylaşma düşünceleri içerisine girdikleri bu topraklarda bir anda, Türk Milletinin yüzyıllar boyu diz çöktürülemeyen boyun eğmez ruhu ile karşılaştılar.Öyle ki bu Yüce Millet, bir karış toprak vermektense can vermeyi yeğlerdi.
 
1000 yıllık bir medeniyetin temelleri üzerine kurulan bu ülke, Cumhuriyet dinamizmi ile muassır medeniyetler seviyesine hızla ulaşacaktı.
Bizler atalarımızdan kalan bu mirası koruma ve ileriye taşıma hususunu her Türk vatandaşı gibi kadim bir istikamet olarak benimsedik.
 
İstiklal ve istikbalimize yönelik her tehdite, her saldırıya tarih boyunca bir bütün olarak nasıl sahip çıktıysak, günümüzde de milli irademizi yok sayan düşmanlara karşı ilk günkü azim, bağlılık ve inançla, ülkemizin geleceği için, hükümetimiz ve devletimizin tüm kademeleri ile verdiğimiz huzur ve barış ortamını daim kılma mücadelemize devam edeceğiz.
 
Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için can veren tüm şehitlerimizi saygı rahmet ve minnetle anıyor, Yüce Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."