Ertuğrul Çalışkan’ın karşısında Alternatif yok.

Ertuğrul Çalışkan’ın karşısında Alternatif yok.
1632 gündür Karaman Belediye Başkanlığı yapan Ertuğrul Çalışkan, Başarılı yönetimi karşısında muhalifler alternatif bulamıyor.
30 Mart 2014 Yerel Seçimleri kazanan ve 4 Nisan 2014 tarihinde mazbatasını alarak Karaman Belediye Başkanlığı görevine başlayan Ertuğrul Çalışkan, yaptığı başarılı çalışmalar karşısında muhaliflerinin elini kolunu resmen bağladı.
 
Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde AK Parti içerinde ki kulislerde en çok konuşulan konu “ Ertuğrul Çalışkan’ın karşısına kimi alternatif koyacağız” sorusu oldu. Çıraklık dönemini Başkan yardımcılığı, Kalfalığı Belediye Başkanlığı olarak yapan Ertuğrul Çalışkan Ustalık dönemi için tekrar aday olacağını açıklarken 4,5 yılda Karaman’ı adeta yeniden şekillendirmesi elinde ki en büyük koz olarak görülüyor.
 
AK Parti içinde ki Ertuğrul Çalışkan muhalifleri “Bu çalışmalar karşısında kimi göstereceğiz ki bu başarıları gölgede bıraksın” sorusunu sorarken Muhalefet Partileri ise adeta hiç görünmüyor bile.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İstanbul’da nasıl olsa kazanamıyoruz aday göstermenin bi anlamı yok” demesi Karaman’da da nasıl olsa kazanamıyor acaba Karaman’da da aday göstermeyecek mi sorusu akıllara geldi.
 
CHP Teşkilatında da gözle görülen bir aday şuanda yok. Geçtiğimiz seçimlerde Teşkilatın yoğun olarak istediği Yüksel Atik’in üzerini çizen CHP Genel Merkezi Atakan Ünver’i aday yapması üzerine teşkilat üyeleri büyük tepki göstermişti. Nasıl olsa Genel Merkezin dediği oluyor aday olmanın bi anlamı yok diyen CHP’lilerin ağır toplarını bu seçimde göremeyebiliriz.
 
Karaman Siyasetinde durum bu iken Ertuğrul Çalışkan’ın karşısında Alternatif neredeyse hiç yok diyebiliriz. Yapılan araştırmalarda yaklaşık %55-60 civarında Ertuğrul Çalışkan’ı başarılı gören vatandaş, Ertuğrul Çalışkan’ın yerine kimi görmek istersiniz sorusu karşısında Yaklaşık %90’ı “Bilemiyorum” cevabını veriyor.