Ertuğrul Çalışkan halkı direnişe çağıran ilk kişi oldu

Ertuğrul Çalışkan halkı direnişe çağıran ilk kişi oldu
15 Temmuz gecesi Bir tek Ertuğrul Çalışkan halkı sokağa çağırıyordu.

3 yıl önce gerçekleşen hain darbe girişiminin ilk dakikalarında vatandaş ne olduğunu anlayamamıştı. Genel Kurmayın resmi web sitesinde “Ülke yönetime el koymuştur” açıklaması yapılırken. Aynı şekilde TRT spikeri Tijen Karaş, kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak adlandıran darbecilerin baskısıyla darbe duyurusunu yapmıştı. Ve o ana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ise hiçbir bilgi alınamıyordu.

Tüm bu karışıklık ve darbe duyurularına rağmen Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, halkın arasında girerek “ Bu hain bir darbe girişimidir. Halk olarak dik durmak zorundayız. Herkesi meydana çağırın Milli iradeye sahip çıkmalıyız.” Diyerek cesur bir şekilde adımlar atmıştı.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan açıklama yaptığı bu sıralarda orada ki vatandaşlar “ Karamanın Valisi, Komutanı, rektörü nerede hepsi buraya gelsinler” diyerek çağrıda bulunmuşlardı. O kalabalığın liderliğini yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan için kalabalık bir ağızdan “ İşte Ordu İşte Komutan” sloganları atmışlardı.
Karaman Valisi yok, Karaman Garnizon Komutanı yok, Rektör yok, AK Parti İl Başkanı yok, gazetecilerin bir kısmı da hamam da halkın kafası karışıktı.
Dönemin Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve yanında eski Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay, AK Parti binası önünde halkı sokaklara davet ederken bir tek Karamaninsesi.com oradaydı. Darbeciler İnternet ağını yavaşlatırken Karamaninsesi.com bu zorluklar içerisinde video görüntüsünü anlık yayınlamaya çalışıyordu. Avrupa’da ki Karamanlı hemşerilerimiz bile haber sitemizden gelişmeleri alırken Ertuğrul Çalışkan’ın görüntülerini haber sitemizden izlediğini belirterek teşekkür ediyorlardı.


İŞTE ERTUĞRUL ÇALIŞKAN O GÖRÜNTÜLERİ: