Ermenek’te ‘’Hikaye-i Kaymakam’’ sahnelendi

Ermenek’te ‘’Hikaye-i Kaymakam’’ sahnelendi
Ermenek Kaymakamlığı ve Ermenek Belediyesi işbirliği ile Tiyatro Balans ekibi tarafından Top Meydanı’nda ‘Hikaye-i Kaymakam’ adlı müzikli tiyatro oyunu sahnelendi.

Yönetmenliğini Metin Karaman'ın yaptığı, tek perdelik "Hikaye-i Kaymakam" adlı tiyatro oyununa Ermenekliler yoğun ilgi gösterirken, ilgiyle izlediler. Tiyatro ekibine çiçek takdim eden Ermenek Kaymakamı Tahir Yılmaz, “Program gayet güzeldi ve bizim kendi mesleki hayatımızı anlatmaya çalıştı arkadaşlar. Oyunda acısıyla tatlısıyla yaşadığımız zorluklardan güzelliklerden hatıralardan bahsettiler. Geldikleri için kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Ermenek halkının da bu kadar teveccüh gösterip oyunu izlemeye geldikleri için hepsine ayrı ayrı gönülden teşekkür ediyorum” dedi. 

“Ermenek çok güzel bir yer”
İHA’ya konuşan Yönetmen Metin Karaman, “İstanbul Tiyatro Balansın korucularındanım. Ermenek Kaymakamı Tahir Yılmaz ve Belediye Başkanı Atilla Zorlu’nun isteği ve davetiyle buradayız. Ama iyi ki geldik.  Buraya benim ilk gelişim ve inanılmaz güzel bir doğası var ve manzara muhteşem. Biz tiyatro Balans olarak sadece Ermenek’e gelmiyoruz.  Şırnak’a Hakkari’ye Uludere’ye Beytüşşebap’a Edirne’ye Lalapaşa’ya her yere gidiyoruz. Bizim ‘Pembe Aslında Siyahtır’ adında başka oyunumuz daha var. Oyun madde bağımlılığı uyuşturucu maddelerle mücadele konulu bir oyun. Bu oyunu Türkiye’nin birçok yerinde oynayacağız. Çünkü oyun gerçekten önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Belki Ermenek’e de yine gelebiliriz. Ege-Akdeniz ‘den başlayıp en uca kadar gitmeyi düşünüyoruz” dedi.

“Amacımız, içinde küfür ve siyasi dokundurma olmadan insanları güldürmek”

Tiyatro oyuncusu Ömür Akkan’da ’’Tiyatro Balans’ın 6 sezondur hem oyuncusu, hem de müdürlüğünü yapmaktayım. Hikaye-i Kaymakam adlı oyunumuzla bugün Ermenek’e geldik. Bu oyunda idealist bir kaymakamı canlandırmaya çalışıyorum. Amacımız içinde küfür olmadan, müstehcenlik olmadan, siyasi dokundurma olmadan, insanları güldürebilmek onu da başardığımızı düşünüyorum. Çünkü Türkiye’nin dört bir yanında bu oyun isteniyor ve gidiyoruz. Tiyatronun hiç gitmediği yerler gitmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince vizyonumuz misyonumuz bunun üzerine Metin beyin de dediği gibi İşte diğer oyunumuz ‘Pembe Aslında Siyahtır’ oyunuyla da en azından bir tane bile gencimizi bu uyuşturucu iletilen bu zehirden kurtarabilirsek bizim için ne mutlu diyoruz. Ermenek’i çok beğendik doğal yapısı ile tarihi ile gerçekten çok güzel. Gün içinde biraz gezme fırsatımız oldu o yüzden burada olmaktan çok memnunuz heyecanlıyız” diye konuştu.