Ereğli'de Toplu Park Açılışı

Ereğli'de Toplu Park Açılışı
Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından 2015 yılında yaptırılan parkların toplu açılışı gerçekleştirildi.

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından 2015 yılında Aydınlar, Eti, Orhangazi, Batı Elagöz, Orhaniye, Hacı Mutahir, Çimencik, Melicek mahallelerine yaptırılan parkların toplu açılışı gerçekleştirildi.
Aydınlar Mahallesi Şehit Faruk Sağdıç Sokakta yapımı tamamlanan Aydınlar Parkında gerçekleştirilen programa, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ahmet Özdoğan, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda ve STK Başkan ve temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.
Aydınlar Mahallesi Muhtarı Bekir Özer programın açılış konuşmasını yaparak, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Belediye Başkanı Özkan Özgüven, vatandaşa hizmetle mükellef olduklarını ve o yetkiyle görev yaptıklarını ifade ederek, 8 mahallede yapımı tamamlanan parkların açılış programına katılanlara teşekkür etti.
“Ereğli’de bir tuğla üzerine bir tuğla daha koymak için çalışıyoruz” diyen Özgüven, “Aydınlar mahallesi merkeze uzak ve hizmet noktasında tam teşekküllü yatırımlar almamış. Sadece park yapmadık. Yol, asfalt, kanalizasyon yaptık. Vatandaş bu hizmetleri daha önceki dönemlerde almadığı için büyük sevinç yaşıyorlar. Kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirdiğimiz burada ki çalışmasının keşif bedeli 103 bin TL, ancak 47 bin TL’ye burayı hizmete kazandırdık” dedi.
Şehrin bir şantiyeye döndüğünü kaydeden Başkan Özgüven, “36 ilden büyük olmamıza rağmen bir özeleştiri yapmak zorundayız. Su ve kanalizasyon gibi altyapıda çok büyük eksikliklerimiz var. Yıllardır ötelenen bu eksikliklerin giderilmesi için hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda şehir merkezinde de şehre 10 km uzaklıkta bulunan yerlerde de çalışıyoruz. Ereğli artık asbestli borulardan kurtuluyor, kanalizasyon yenileniyor, yağmur su bacaları yapılıyor, bisiklet yolları yapılıyor. Büyükşehirle yürüttüğümüz çalışmalar bundan sonra daha da hızlanacak” diye konuştu.
Sosyal belediyecilik noktasında evde bakım hizmeti birimi açtıklarını, onkoloji hastalarına masa oluşturduklarını, bayanlara yönelik sosyal geziler düzenlediklerini belirten Özgüven, muhtarlarla istişare içerisinde bu hizmetleri vatandaşlara yansıttıklarını kaydederek programa katılanlara teşekkür etti ve parkların hayırlı olmasını diledi.
Başkan Özgüven’in konuşmasının ardından Aydınlar Mahallesi Muhtarı Bekir Özer, Özgüven’e teşekkür plakete takdim etti.
Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran ise, Ereğli’ye geleli iki ay olmasına rağmen belediyecilik noktasında yoğun faaliyetler olduğunu belirterek, “Yeşil dokunun hakim olduğu projelerin hayata geçmesi çok önemli. Belediyecilik sadece su, yol, asfalt gibi hizmetlerle sınırlı değil, bu tür sosyal belediyeciliğin ön plana çıktığı hizmetlere de imza atmak gerekir. Ereğli Belediyesi bu anlamda yoğunluk yaşayan bir kurumumuz. Parkların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Adayı Ahmet Özdoğan’da, güzel bir hizmet anlayışının vatandaşa yansıtıldığını belirterek, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 8 mahallede yapımı tamamlanan parkların açılışı gerçekleştirildi.
Parkı gezen protokol ve vatandaşlar basketbol sahasında çocuklar ve gençlerle basketbol keyfi yaşadı.