Ereğli Cumhuriyet Başsavcısından skandal açıklama

Ereğli Cumhuriyet Başsavcısından skandal açıklama
Ereğli’de bir fabrikanın yanmasıyla ortaya çıkan gelişmeler İnternet Medyasında engel getirdi.
Geçtiğimiz günlerde Ereğli Organize sanayisinde Irak’lı bir işadamının fabrikasında çıkan yangın Ereğli’de büyük yankı uyandırırken tartışmaları da beraberinde getirdi.
Ereğli’de yayın yapan bir internet gazetesi terör örgütü PKK yanlısı bir yayın organının haberini kaynak edinerek, Ereğli’de meydana gelen Fabrika yangının PKK tarafından üstlenildiğini haber yapmıştı.
 
Fabrika yangının Haberinden sonra Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Murat Salman, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan ve İlçe Jandarma Komutanı Osman Koşar bir toplantı düzenleyerek İnternet Medyasına adeta savaş açtı.
 
Kağıt Gazete diye tabir edilen ömrünün son günlerini yaşayan medya kuruluşlarının gerçek medya olduğunu belirten Başsavcı Salman, İnternet üzerinden yayın yapanlarla haber paylaşımının yapılmayacağını ve Basın mensubu olarak görmediklerinden dolayı Fotoğraf ve kamera çekimine bile izin verilmeyeceğini söylemesi herkesi şaşırttı.
 
Tüm Dünya da olduğu gibi Türkiye’de de insanların haber alma kaynaklarının %80’den fazlası İnternet Medyası olmasına rağmen Başsavcının bu kuruluşlara fotoğraf bile çektirmeyeceklerini söylemesi Acaba Anayasaya uygun mu sorularını akıllara getirdi.
 
Başsavcı Salman, İnternet Medyasını basın olarak görmeyebilir ama Anayasanın 26. Maddesinde “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir.” Demesine rağmen Aynı maddenin devamında “Bu hürriyet resmî makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar.” İfadesi geçerken acaba Ereğli Cumhuriyet başsavcısı Muhammet Murat Salman hangi kanuni hakla İnternet medyasına fotoğraf bile çektirmiyor sorusunu akıllara getirdi.
 
Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da İnternet Medyası ile bir araya gelmiş ve sosyal medyaya önem vereceklerini özellikle belirtmişken Başsavcının bu girişimi kafaları karıştırdı.
 
Savcılık Makamı Kanun koyucu değil, Kanun uygulayıcısı olmasına rağmen Cumhuriyet Başsavcısının hangi kanuna dayanarak bu kararı aldığı ise merak konusu oldu.
 
Karamaninsesi.com olarak şunu belirtmeliyiz ki; Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik eden kişiye dava açılır ama bu bütün kuruluşlara uygulanamaz. Nitekim İnternet medyası olarak küçük görülen bu kuruluşlar aldığı reklamlardan dolayı vergiye tabi ve toplumun %80’nine hitap eden bir platformken Başsavcının aldığı bu karar İnternet Medyasına değil Ereğli halkına kesilen bir cezadır.