Ereğli Belediyesinin yardımları mağdurlara teslim edildi

Ereğli Belediyesinin yardımları mağdurlara teslim edildi
Ereğli Belediyesi’nin yangınlar sebebiyle evi, ahırı yanan ve hayvanları telef olan vatandaşlara 5 Keçi, 5 Koyun, 2 Düve dağıtımı kapsamında başlattığı kampanya çerçevesinde toplanan, Belediye tarafından temin edilen hayvanlar afet bölgesine ulaştı ve mağdur olan vatandaşlara dağıtıldı.

Geçtiğimiz haftalarda çıkan orman yangınları sonucunda bölgede yaşayan vatandaşlar mağur olmuş ve yüzlerce büyk-küçük baş hayvanlar yanarak telef olmuştu.

Vatandaşların yaşadığı bu mağduriyeti giderebilmek için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bütün MHP'li Belediyelere talimat vererek hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yarım edilmesini istemişti.

Ereğli'nin Başarılı Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yardım çalışmasını başlatarak 5 Keçi, 5 Koyun ve 2 Düve yardımı yaptı.

Yardımlar için açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu: “MHP Genel Başkanı değerli liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in başlattığı kampanya doğrultusunda yangınlarda hayvanları telef olan vatandaşlarımızın yaralarının sarılması bakımından Ereğli Belediyesi olarak 5 Keçi, 5 Koyun, 2 Düve yardım kampanyamızı başlatmıştık. Hemşerilerimizin yoğun ilgisi ile kısa zamanda topladığımız hayvanları, Ereğli Belediyesi olarak temin ettiğimiz hayvanlarla birlikte bir an önce vatandaşlarımızın acılarını bir nebze olsa da dindirmek, yaralarını sarmak için yardım tırlarımızı afet bölgemize ulaştırdık. El ele verdiğimizde her türlü zorluğun üstesinden gelen bir millete yakışır şekilde hareket eden ve kampanyamıza destek veren tüm hemşerilerimize yürekten teşekkür ederim. Hemşerilerimizden sel bölgesine yardım kapsamında başlatacağımız kampanyamıza da destek olmalarını rica ediyorum. Ereğli Belediyesi olarak ülkemizin neresinde olursa olsun mağdur olan vatandaşlarımızın imdadına yetişmeye devam edeceğiz. Yangınlarda ve sellerde can veren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar ve zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah bu aziz millete inşallah bir daha afet, felaket yaşatmasın” dedi.