Erdoğan yerli harita programlarını inceledi

Erdoğan yerli harita programlarını inceledi
Yerli ve milli Atlas ve Küre uygulamalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, dünyanın en değerli şirketlerinin teknoloji ve hizmet alanındakiler olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan HGM Atlas ve HGM Küre uygulamalarının tanıtılması töreninde konuştu.

"MÜNBİÇ'İ AFRİN'İ GÖSTERİYOR OLMASI HEYECANIMIZI ARTIRIYOR"
'Atlas' ve 'Küre' uygulamalarının Türkiye’nin en ince noktalarına varıncaya kadar gözlemleme imkanı sunduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hatta hatta köyüme, ilçeme kadar her şeyi gösteriyor. Yeni yapılmakta olan Artvin-Rize Havalimanı'nı seyrediyoruz. Anadolu Kavağı, Rumeli Kavağı buralardaki üçüncü köprüyle birlikte en güzel şekliyle gayet net bir şekilde bunları görme mutluluğuna, bahtiyarlığına erişmiş vaziyetteyiz. Tabii bu koordinatlarıyla çok daha farklı bir yere, Münbiç’te, Afrin’de bütün bunların gayet net bir şekilde gösteriliyor olması bizim heyecanımızı daha da artırıyor." diye konuştu."BİZLER İÇİN İFTİHAR VESİLESİ"
Erdoğan, "Bir taraftan Google, bir taraftan Yandex. Fakat bizim çok daha ileri gitmemiz gerekiyordu. Şimdi HGM’nin Milli Savunma Bakanlığı çatısı altında güçlü bir şekilde ortaya çıkmış olması bizler için bir iftihar vesilesidir. Her türlü takdirin üzerindedir. Her ne kadar bugün resmen hizmete açıyor olsak da bu uygulamaların gerisinde Türkiye’nin geçmişten bugüne tüm birikiminin yattığını biliyoruz." ifadelerini kullandı.