Erdoğan: Hedef 100 bin kişiye iş

Erdoğan: Hedef 100 bin kişiye iş
Başbakan Tayyip Erdoğan, 100 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini açıkladı. Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğünün bir üniversite kurması gerekliliğine de değindi.
2008 Vakıf Medeniyeti Su Yılı etkinlikleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılan bir törenle başladı. Altınpark’ta yapılan törene Erdoğan’ın yanı sıra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt ile davetliler katıldı.

Recep Tayip Erdoğan törende yaptığı konuşmada, vakıfların ve vakıf medeniyeti kavramının önemine değindi. Vatan denilen kutsal toprakların geçmişine, tarihine, mirasına ve eserlerine sahip çıkmadan geleceğe sahip çıkamayacaklarını belirten Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bu yarışı en önde götüren kuruluşlardan birisi olduğunu söyledi. Erdoğan, Müdürlüğün, genel bütçeden para almadan gelirlerini tam 15 kat arttırdığına işaret ederek, “Bu sadece bir rekor değil tarihi bir başarıdır. Bu seneki bütçesi 415 milyon YLTʹdir. Bu rakam 2002’de 39 milyon YTL’di. Bütçesinin yarısından fazlasını yatırıma ayıran tek kurumdur” dedi.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Vakıfbank’ın artık zarar eden bir kurum olmadığını söyleyen Erdoğan, bankanın en hızlı büyüyen kurumlar içinde yer aldığını belirtti. Başbakan Erdoğan, atıl durumdaki taşınmazları değerlendirmeye aldıklarını, yap-işlet-devret modeliyle 2 milyar YTL yatırım yaparak 50 bin kişiye istihdam sağladıklarını da ifade etti. 100 bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini açıklayan Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün bir üniversite kurması gerekliliğine de değindi.

“ALLAH BİZE O KRİZ ORTAMLARINI BİR DAHA YAŞATMASIN”

Türkiye’nin hızlı bir şekilde değişip geliştiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

“Toplumumuz bizden önceki o karanlık günlerde ayakta kaldıysa yardımlaşma ve dayanışma duygularının üst seviyede olması nedeniyledir. Allah bize o felaket günlerini, kriz ortamlarını bir daha yaşatmasın diyorum. O günler, değil tarihi eserlere sahip çıkmak, insanların ülkelerinden umudu kestiği yıllardı. O günler, değil umutları yeşertmek, bütün toplumun ağır bir ekonomik enkazın altında kalma endişesi duyduğu yıllardı. O yıllar artık geride kaldı. O günlerde gösterilen sabrın, yardımlaşmanın meyvelerini şimdi topluyoruz. Bu günlerde gösterdiğiniz sabrın, metanetin, vakarın izzetin karşılığını da inşallah yarın toplayacağız. Bizim lügatimizde karamsarlık, olumsuzluk ve bedbinlik yoktur. Çünkü inanıyoruz ki her türlü gelişmenin temeli ümit var olmaktır geleceğe dair umutlar beslemektir. Karamsarlık, belirsizlik, umutsuzluk, gelişmenin ve ilerlemenin baş düşmanıdır. Biz ömrümüzün bereketli geçmesini, emaneti devraldığımız süreyi insana ve topluma hizmetle geçirmeyi esas alıyoruz. Sadaka taşlarını bize miras bırakan, kuşlar için bile vakıf eserleri kurmayı bize miras bırakan ecdadımızın izinde yürümek ancak böyle pozitif bir tutum takınmakla mümkün olabilir.”

“BUGÜN VARIZ YARIN YOKUZ”

“Bizlere düşen toplumla aynı istikamette olmaktır” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bize düşen siyaseti yönetimi halka hizmet aracı olarak kullanmaktır. Sadece halka hizmet değil bütün mahlukata hizmet bütün canlılara hizmet. Dolayısıyla çevrenin tabiatın hukukunu özellikle korumak en büyük şiarımızdır. Biliyoruz ki bizler emanet taşıyıcılarız. Bugün varız yarın yokuz. Emanete ne kadar riayet edebilirsek, ne kadar sahip çıkabilirsek, o kadar kendimizi mutlu ve mesut sayacağız. Milletimize, insanlığa ne kadar hizmet edebilirsek o kadar müsterih olacağız baki kalan bu kubbede hoş bir seda imiş meğer diyerek yolumuza devam edeceğiz. Bunun takdir edecek olacak da zaten takdir eden de yüce milletimizdir.”

Başbakan Erdoğan, ekonominin, devletin ve toplumun sağlam ve geri dönülemez bir şekilde geliştiğini ifade ederek, devlet ve millet işbirliğiyle bir çok sorunun çözüme kavuştuğunu dile getirdi. Hükümetleri döneminde vakıf eserlerine sahip çıkmalarının medeniyet bilinci kadar Türkiye’ye getirdikleri siyasi ve ekonomik istikrarın bir sonucu olduğunu belirten Erdoğan, “Çünkü hayat bir bütündür. Politikalarımız da bu bütünlüğün eseridir” dedi.

DEMOKRASİNİN, HUKUKUN, İSTİKRARIN GELECEĞİ

Erdoğan, Türkiye’de faal halde bulunan 78 bin 24 adet dernek ve 4 bin 459 adet vakfın toplumun dayanışmaya verdiği önemi gösterdiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bizim iktidarımızda devlet millete sahip çıkmıştır. Millet de daha büyük bir aşkla devletine sahip çıkmıştır. İstikrara sahip çıkmak budur, güvene sahip çıkmak budur, ülkesinin geleceğine sahip çıkmak budur. Zira o okullarda milyonlarca Anadolu çocuğu aydınlanacaktır. İşte millet devletine devlet de milletine inanıca güvenince böyle güzel eserler de ortaya çıkabiliyor. İnşallah bu vefakar millet, bu sadakatle Türkiye’nin geleceğine istikrarın geleceğine, demokrasinin geleceğine, hukukun geleceğine aynı sadakatle sahip çıkacaktır. Ve inşallah bu milletin boynu yere eğilmeyecektir. Hep birlikte ülkemizi daha iyi yarınlara taşıyacağımıza olan inancım tamdır.

HASAN CELAL GÜZEL’E ÖDÜL

Başbakan Erdoğan daha sonra aralarında eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel’in de olduğu bir grup kişiye vakıflara yaptıkları katkılardan dolayı ödül verdi. Erdoğan hafta dolayısıyla düzenlenen serginin açılışını da yaptı.
Haber7