Er: Çocuklarımıza Yaşanabilir Bir Kent Bırakmalıyız

Er: Çocuklarımıza Yaşanabilir Bir Kent Bırakmalıyız
Mersin Barosu Başkanı Ali Er, balık çiftliklerinin kente zarar vereceğini savunarak, "Çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakmalıyız" dedi.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Barosu Başkanı Ali Er’i ziyaret etti. Mersin’de kurulmak istenilen balık çiftlikleri konusunun ele alındığı ziyarette konuşan Er, “Mersin, rotasını turizme çevirmiş bir kent. Balık çiftliklerinin, her geçen gün gelişmekte olan Mersin turizmini, Akdeniz’in ekosistemini ve halkımızın sağlığını olumsuz etkileyeceği konusunda tüm çevre dostlarıyla hemfikirim. Daha öncede bunula ilgili açıklama yaparak Mersin Barosu olarak tepkimizi gösterdik ve yine söylüyorum ki, kentimizde balık çiftlikleri istemiyoruz” dedi.

Mersin’in en önemli sorununun plansız yapılaşma olduğuna da değinen Er, “Plansız yapılaşma, beraberinde altyapı sorunlarını da getirmektedir. Ayrıca görüntü kirliliği de ciddi bir konu. Şehir estetiğinin bozulmasına ve kentimizin imajının zedelenmesine neden olmaktadır. Çocuklarımıza yaşanabilir bir kent bırakmak için çevresel konularda, kentin tüm dinamikleri sorumluluk bilinciyle üzerine düşen görevi yerine getirmelidir" diye konuştu.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Lokmanoğlu ise çevre sorunları konusunda duyarlılık gösteren Baro Başkanı Ali Er’e teşekkür ederek, verdikleri mücadelede her zaman destek olacaklarını söyledi.