Engelli Çocuk Yangında Ağır Yaralandı

Engelli Çocuk Yangında Ağır Yaralandı
Konya’da doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olduğu öğrenilen 9 yaşındaki çocuk, elektrik kablolarından çıktığı iddia edilen yangın sonucu ağır yaralandı.Yangın, saat 20.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kocatepe Mahallesi Olgun...

Konya’da doğuştan zihinsel ve bedensel engelli olduğu öğrenilen 9 yaşındaki çocuk, elektrik kablolarından çıktığı iddia edilen yangın sonucu ağır yaralandı.
Yangın, saat 20.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Kocatepe Mahallesi Olgun Sokak üzerindeki 3 katlı Harb-İş Siteleri’nin 2. katında çıktı. İddiaya göre, anne ve babasının misafirlikte olduğu sırada doğuştan zihinsel ve bedensel engelli T.K. (9) tek başına bulunduğu evin salonunda elektriğe bağlı uzatma kablosuyla oynamaya başladı. Prize takılı fişin çekilmesiyle ortaya çıkan kıvılcımlar, kabloların yanındaki sünger yatak ve battaniyeleri tutuşturdu. Bedensel engeli sebebiyle hareket edemeyen ve konuşamadığı için yardım isteyemeyen T.K.’nın inlemelerini evdeki ablası Ü.G.K. (14) ile ağabeyi M.K. (17) duydu. Küçük kardeşlerini alevler içinde gören çocuklar, paniğe kapılarak mutfaktan aldığı suyu üzerine döktü. Ancak T.K. bu sefer de hem alevlerin içinde kaldı hem de elektrik akımına kapıldı. Yaralanan küçük çocuk, çığlık seslerini duyan komşusunun yardımıyla kurtarıldı. Çağrılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralı çocuk, yapılan ilk müdahalenin ardından karayoluyla Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralı çocuğun hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
Öte yandan, soruşturma kapsamında Polis Olay Yeri İnceleme Ekibi yangının meydana geldiği evde incelemeler yaptı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.