Engelli Bireyler Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor

Engelli Bireyler Türkiye Şampiyonasına Hazırlanıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hayata geçirdiği kurslarla özel sporculara destek vermeyi sürdürüyor. Yaklaşık 9 aydır devam eden atletizm kursunda, 20 zihinsel engelli birey Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Sporun engelli bireylerin engeli ile başa çıkmasına, kendisine olan güven duygusunun artmasına ve olumlu benlik gelişimine katkıda bulunmasına sağladığı faydanın bilincinde olarak projeler geliştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki atletizm kursu ile Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası’na yeni şampiyonlar kazandırmak için engelli bireyleri yetiştiriyor. Büyükşehir Belediyesi, sportif projeleri ile engelli bireylere iletişim ve paylaşım alanı sağlarken, onların yaşam motivasyonunu arttırıyor ve hem fiziksel hem de ruhsal olarak rehabilite ediyor. Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi’nde haftanın beş günü gerçekleştirilen eğitimler yaklaşık dokuz ay önce başladı ve Aralık ayına kadar devam edecek. 50 metre, 100 metre ve 400 metre koşu, uzun atlama ve gülle kategorilerinde iki saat eğitim alan engelli bireyler, hem spor yapmaktan hem de birlikte vakit geçirmekten son derece memnun. Birlikte spor yapan zihinsel engelli bireyler, bir yandan müsabakalara hazırlanırken, bir yandan da arkadaşlık bağlarını güçlendiriyor. Geçtiğimiz yıl Özel Sporcular Türkiye Atletizm Şampiyonası gülle kategorisinde birinci olan Aslı Demirci’nin bu yıl yeniden Türkiye Şampiyonası’na hazırlandığını belirten antrenörler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı atletizm kursunda kendini geliştiren milli sporcu Aslı Demirci’nin bu yılki yarışmalarda da dereceye gireceğini umut ediyor.

Amaçlarının engelli bireylerin sosyal kültürünü geliştirmek ve denge koordinasyon becerilerini üst düzeylere çıkarmak olduğunu söyleyen atletizm antrenörü Ali Adıgüzel, eğitimlerle sosyal ve sportif becerisi yüksek bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Eğitimlerde yetenekli bireyleri seçerek, ulusal ve uluslararası yarışmalara kadar yükseltme gayesinde olduklarını belirten Adıgüzel, yetenekli çocukları Büyükşehir Belediyesi ile keşfetmek istediklerinin altını çizdi. Geçtiğimiz yıl gülle kategorisinde dereceler aldıklarını belirten Adıgüzel, bu yıl da aynı başarıyı yakalamak için öğrencilerinin heyecanla ve azimle çalıştıklarını ifade etti.