Enerji Bir-sen, Ermenek’in Yetim Çocuklarını Unutmadı

Enerji Bir-sen, Ermenek’in Yetim Çocuklarını Unutmadı
Enerji Bir-Sen, Ermenek’teki maden faciasında yetim kalan çocukları unutmadı.Enerji Bir-Sen Kadın Komisyonu tarafından Ermenek’teki 35 yetim çocuk için toplanan yardımlar, İHH’nın desteğiyle, madenci yakınlarına dağıtıldı.Konuyla ilgili...

Enerji Bir-Sen, Ermenek’teki maden faciasında yetim kalan çocukları unutmadı.
Enerji Bir-Sen Kadın Komisyonu tarafından Ermenek’teki 35 yetim çocuk için toplanan yardımlar, İHH’nın desteğiyle, madenci yakınlarına dağıtıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji Bir-Sen Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Enerji Bir-Sen Kadın Komisyonu ve İHH ile birlikte 18 madencinin hayatını kaybettiği, Ermenek maden faciasında yetim kalan 35 çocuğa kıyafet ve nakdi yardım yapıldığını, söyledi.
Bölgeye yapılan yardımlarda, kontrol mekanizmasının olmadığını ifade eden Doğan, “ Facianın gerçekleştiği günden itibaren, ülkemizin dört bir tarafından bölge yardımlar yapılmış. Ancak, dönem dönem devam etmiş. Bu yardımların mevsimlik yerine, sürekli hale getirilmesi lazım. Ayrıca, madenci yakınlarına psikolojik destek verilmesi lazım. Devletin, çocukların eğitimine sahip çıkması gerekiyor” dedi.
"GÜCÜMÜZ YETTİKÇE, YETİMLERE SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Enerji Bir-Sen olarak, bölgeye yardımlarının devam edeceğini söyleyen Doğan, “Yaptığımız yardımlar elbette ki 18 madencimizi unutturmayacak. Acıların, bir nebze olsun dinmesi için, yarımlarımıza devam edeceğiz. Peygamber efendimiz hadisi şerifte, ‘Yetimin başını okşa, yoksulu doyur’ diye buyuruyor. Enerji Bir-Sen bu anlayışla hareket ediyor. Sadece Ermenek’te değil, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun ve mağdurun yanındayız. Gücümüz yettikçe, yetimlerimize sahip çıkacağız’’ diye konuştu.
"ALTERNATİF İŞ OLANAKLARI SAĞLANMALI"
Bölgede madencilik faaliyetleri dışında farklı iş imkanlarının sağlanması gerektiğini söyleyen Doğan, “Ermenek coğrafi şartları zor olan bir bölge. Yatırımcı buraya gelmek istemiyor. Bölgede madencilik dışında farklı iş olanakları aranmalı. Bu da ancak; devlet eliyle gerçekleştirilebilir.Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı bölgede fizibilite çalışmaları yaparak, alternatif iş olanakları üretebilir. Bölgenin coğrafi şartları, hayvancılığa elverişli. Besicilik, arıcılık yaygınlaştırılabilir. Ermenek Barajında, balık üretimi yapılabilir’’ şeklinde konuştu.
Yardım dağıtımının ardından madencilerin mezarlarını ziyaret eden heyet, Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. Doğan, konuşmasında Enerji Bir-Sen Kadın Komisyonu Ayşe Açıkbaş ve Kadın Komisyonu üyelerine teşekkür etti.