Emniyet Müdürü Uyardı

Emniyet Müdürü Uyardı
Emniyet Müdürlüğü, Kredi kartı çalınan vatandaşların,zarara uğramamaları konusunda Emniyet Müdürlüğüne müracaatta bulunması yönünde uyarılarda bulundu.
Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, Kredi kartı çalınan vatandaşların,zarara uğramamaları konusunda Emniyet Müdürlüğüne müracaatta bulunması yönünde uyarılarda bulundu.

"Günlük hayatımızın vazgeçilmezleri haline gelen bilgisayar ve internet teknolojileri, eğitim, sağlık, iletişim, reklam, turizm gibi bir çok alanda önemli bir yere sahiptir.

Her güzel şeyin kötüye kullanıldığı, her yeni buluşun dolandırıcılık amacıyla kullanılmaya çalışıldığı günümüzde bilişim sektöründe yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak bir çok farklı dolandırıcılık yöntemi ortaya çıkmıştır. Son zamanlarda meydana gelen kredi kartı hırsızlığı ile ilgili olarak; kısa yoldan para kazanmak isteyen şahıslar çalıntı kredi kartları ile kısa süre içerisinde, kart sahibinin kartının çalındığını fark edene kadar yüklü miktarda alış veriş yaparak haksız kazanç elde etmektedir. Bu sebeple kredi kartı sahibi vatandaşlarımızın ve iş yeri sahiplerinin zarar görmesine neden olmaktadır.

Kredi kartı çalınan vatandaşlarımızın en kısa süre içerisinde ilgili kuruluşa bilgi vererek, kartının kullanıma kapattırması gerektiği gibi, üye iş yerlerinin de kredi kartı kullandırmada gerekli özeni göstererek özellikle şifresiz alış verişlere müsaade etmeyerek vatandaşlarımızın ve kendilerinin mağduriyetine sebebiyet vermemelerini temenni ediyoruz."