Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Okul Güvenliğini Artırdı

Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Okul Güvenliğini Artırdı
Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Bor’daki okulların çevrelerinde asayiş uygulamaları başlatıldı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında okul çevrelerinde öğrencilerin korku ve endişeden uzak, güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı geçirmelerini sağlamak amacıyla Bor genelinde bulunan okullarda asayiş uygulaması başlatıldı.
Okul giriş ve çıkış zamanlarında, eğitim kurumu güzergahı ile çevresindeki sokaklarda genel asayiş ve trafik önlemleri alınarak, okulların yakın çevresindeki umuma açık yerler, internet kafeler, elektronik oyun salonları ile park ve bahçeler gibi yerlere yönelik denetimler artırılarak, internet kafe ve oyun salonlarını denetleyen ekiplerin etkinliğini artıracak. Bor Emniyetine bağlı Polis ekipleri tarafından okulla hiçbir ilişkisi bulunmayan, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliğini tehdit eden, eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülmesine engel kişilerin okul çevresinden uzaklaştırılması sağlanacak. Öğrencilerin her anlamda gelişimlerini olumsuz etkileyecek unsurlardan korunmasına yönelik tedbir ve denetimler de artırılacak.
Ayrıca, Polislerin 2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde de hassasiyetle okul yönetimlerinin irtibat kuracakları, yaşanabilecek güvenlik sorunlarını paylaşacağı görevliler olarak tayin edilen "Polis irtibat görevlisi" uygulamasının sürdürüleceği bildirildi. Personelin, okul yönetimi ile işbirliği içinde bulunarak, ailelerin bilgilendirilmesi için Toplum Destekli Polislik birimleriyle irtibatlı olacağı kaydedildi.