Emıtt’te ’yörük Kültürü’ Ziyaretçileri Cezbetti

Emıtt’te ’yörük Kültürü’ Ziyaretçileri Cezbetti
Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı büyük ilgi görüyor. Fuarda ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken ise Yörük kültürü oldu. Anamur’un muzundan Silifke’nin yoğurduna...

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı büyük ilgi görüyor. Fuarda ziyaretçilerin en çok dikkatini çeken ise Yörük kültürü oldu. Anamur’un muzundan Silifke’nin yoğurduna varıncaya kadar bölgenin damak tatları ziyaretçilere ikram edilirken, Çamlıyayla’nın iğne oyaları bayanlardan yoğun ilgi gördü.
Mersin’in bütün değerlerini EMITT’e taşıdıkları ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yörük kültürünün bu değerlerin en önemli parçalarından olduğunu vurguladı. Yörük kültürünün mutlaka EMITT’te olması gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Mersin’in bütün ilçelerinin değerlerini fuara taşıdık. Mersin, Toros Dağları’nın eteklerinde kurulmuş bir şehirdir. Toroslar’da Yörük ve Türkmenlerin mekanıdır. Hala Sarıkeçililer o dağlarda mekan tutuyorlar, hayvancılıkla uğraşıyorlar. Onların da mutlaka burada Mersin kültürü olarak yer almasını arzu ettik. Tabi bütün ilçelerimizinde kendine özgü değerleri var, damak tatları,el işleri, iğne oyaları, folklorik değerleri var. Bunların hepsini burada sergileyemeyiz ama tadımlık olarak burada sergiliyoruz. İnşallah doyumluk olarak da herkesi Mersin’e bekliyoruz” diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi standının ziyaretçileri arasında yer alan Sanatçı Ahmet Selçuk İlkan da fuarda sevenlerinden büyük ilgi gördü. Sanatçı İlkan, “İnsan doğduğu topraklardan gurur duyuyor. Ben Çukurovalıyım, Adanalıyım. Mersin benim rüya şehirlerimden bir tanesi ve burada hem Mersin’in havasını teneffüs ediyorum, hem de Türkiye’nin bir mozaiği olan Mersin’in farkını hissediyorum.Ben hem başkanımızla, hem de bütün Mersinlilerle gurur duyuyorum. Bu önemli fuara çok güzel hazırlamışlar” dedi.
Yörük kültürü standının çok ilgi gördüğünü vurgulayan İlkan, “Birde Yörük kültürü deyince insanların hep kitaplardan öğrendiği, çok zaman dokunmadığı bilmediği, bilemediği bir kültür. İşte onları dokunmak ve lezzetini almak adına doğru bir adresteyiz” ifadelerini kullandı.