Elvan: “Yedi Düvele Karşı Mücadele Veriyoruz”

Elvan: “Yedi Düvele Karşı Mücadele Veriyoruz”
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, halktan aldıkları destekle Türkiye’yi büyütmeye devam edeceklerini belirterek, “Türkiye geliştikçe, güçlendikçe ülkemize karşı saldırılar artıyor. Tabiri caizse yedi düvele karşı mücadele veriyoruz. Sizlerden aldığımız o destekle bu mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Elvan, bir dizi ziyaret çerçevesinde Mersin’e gelerek Değnek ve Arslanköy Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Mersin Valisi Ali İhsan Su ve AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ile birlikte ilk durağı olan merkez Toroslar ilçesine bağlı Değnek Mahallesine giden Elvan, burada bir kahvehanede halkla buluştu. Kendisinin de Yörük olduğunu anımsatan Elvan, bin 400 rakımdaki Değnek’te Yörüklerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Yedi düvele karşı mücadele veriyoruz”

Türkiye’de bir taraftan terörle mücadele ettiklerini, bir taraftan da ülkeyi kalkındırmak için çalıştıklarını ifade eden Elvan, Türkiye’yi büyütmeye ve kalkındırmaya devam edeceklerini söyledi. Türkiye gelişip büyüdükçe saldırıların arttığına dikkat çeken Elvan, “Tabiri caizse yedi düvele karşı mücadele veriyoruz. Sizlerden aldığımız o destekle bu mücadelemizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

Türk milletinin bu vatan ve bayrak için her şeyini feda edebileceğini vurgulayan Elvan, milletin desteği sürdüğü müddetçe Türkiye’nin daha da güçlenip büyüyeceğini dile getirerek, “Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın önümüzü kesemeyecekler. Çünkü biz önce Allah’a sonra da sizlere, sizlerin desteğine inanıyoruz. Sizlerin desteği olduğu müddetçe ne bizim ne de bu ülkenin sırtı yere gelir” ifadelerini kullandı.

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, Avrupa ülkelerinin kalkışma karşısındaki tavırlarını eleştiren Elvan, Türk milleti 15 Temmuz gecesi demokrasi mücadelesi verirken ’demokrasi’ diyen Avrupa’nın ağzını dahi açmadığını söyledi. Türkiye’ye ‘demokratik standartlarınızı yükseltin’ diye tavsiyede bulunan Avrupa’nın, darbe girişimine karşı dik bir duruş sergileyemediğinin altını çizen Elvan, “Ama bizim milletimiz, ülkemizin demokrasisi için dimdik bir duruş sergiledi. İnşallah, hep birlikte bundan sonraki süreçte de milli iradeye, milletin değerlerine sahip çıkarak bu ülkeyi daha güçlü hale getireceğiz. Hedefimiz 2023 yılında dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına bu ülkeyi sokmak. Bunu da başaracağız Allah’ın izniyle” şeklinde konuştu.

“Terör örgütlerine rağmen Türkiye büyümesini sürdürüyor”

Daha sonra Arslanköy Mahallesi’ne geçen Elvan, burada da yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Burada da vatandaşlara hitap eden Elvan, terör örgütlerine rağmen Türkiye’nin büyümesini sürdürdüğünü kaydetti. “Hiç bir şekilde milli birliğimizden ve değerlerimizden asla taviz vermeden, terörle mücadelede taviz vermeden Arslanköy’ümüzü, Toroslar’ımızı, Mersin’imizi, Türkiye’mizi kalkındırmaya ve büyütmeye devam edeceğiz” diyen Elvan, vatan için canını feda eden tüm şehitlere rahmet diledi.

Mersin’de kış aylarında yaşanan yoğun yağışlar ve sel felaketinden etkilenen çiftçinin durumuna da değinen Bakan Elvan, sıkıntılar kendilerine ulaştığı anda harekete geçtiklerini ve Toroslar’da bin 200 üreticinin sigortalarının TARSİM Genel Müdürlüğü tarafından ödendiğini, 56 milyon liralık kaynak aktarıldığını belirtti. Elvan, afetten zarar gören 346 vatandaşa yaklaşık 700 bin liralık hibe destek sağladıklarını, banka ve kooperatif borçlarının da ertelediğini sözlerine ekledi.