El Emeği Göz Nuru Ürünleri Görücüye Çıktı

El Emeği Göz Nuru Ürünleri Görücüye Çıktı
Halk Eğitim Merkezinin Yetenekli Kursiyerlerinin El Emeği Göz Nuru Ürünleri Görücüye Çıktı

Karaman Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından hazırlanan yıl sonu geleneksel el sanatları ve resim sergisi açılışı gerçekleşti. Sergide el emeği göz nuru eserler davetlilerin beğenisine sunuldu.
Karaman Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerlerinin bir yıllık el emeği göz nuru ürünlerinden oluşan yıl sonu sergisinin açılış töreni Karaman Valisi Sayın Fahri Meral ile eşi Hanımefendi Zehra Meral ve İl Müdürü Abdurrahman Kurt´un katılımı ile gerçekleştirildi.
Tarihi Çeşmeli Kilise’de gerçekleştirilen sergi, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Serginin açış konuşmasını Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Abdurrahman Koçak yaptı. Davetlileri selamlayarak konuşmasına başlayan Abdurrahman Koçak, yapmış oldukları faaliyetler ve açılan kurslar hakkında davetlilere bilgiler verdi.
Açış konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından verilen ney kursunda eğitim alan öğrencilerin mini konseriyle devam eden programda "Gurbanım" mahlasıyla tanınan Karamanlı Halk Ozanı Mustafa Güngör seslendirdiği türkülerle sergiye renk kattı.
Açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt ile birlikte kesen Vali Sayın Fahri Meral, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği stantları gezerek, ürünler hakkında kursiyerlerden bilgi aldı.
Ev tekstili, giyim, makine nakışı, el nakışı, ahşap boyama, seramik süsleme, yöresel kilim dokuma, resim, tablo ve kat´ı sanatının yer aldığı ürünlerden oluşan yıl sonu sergisi dört gün süresince misafirlerini ağırlayacak.