Eğitim Projelerle Destekleniyor

Eğitim Projelerle Destekleniyor
Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Karaman’daki Mobilyacılara CNC Öğretiyoruz projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programa, Karaman Valisi Sayın Fahri Meral ve eşi Hanımefendi Zehra Meral, Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt, MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 
Programda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdür V. Abdurrahman Kurt, projenin içeriği, amaçları ve hedefleri hakkında Karaman Valisi Sayın Fahri Meral’e bilgiler verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE ekibi tarafından sunulan ve MEVKA Mali Destek Programı kapsamında hibelendirilen proje çerçevesinde Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi bölümüne CNC makinesi alındığını belirten İl Müdür V. Abdurrahman Kurt, alınan CNC makinesi ile uyumlu çalışacak bir bilgi teknolojileri sınıfı kurulduğu bilgisini verdi.  CNC makinesinin kullanımına yönelik öğretmenlere ve mobilya ustalarına kurslar verildiği bilgisini paylaşan Abdurrahman Kurt, “Projeye desteklerinden dolayı Valimiz Sayın Fahri Meral’e teşekkür ediyorum. Projenin ilimize katkı sağlayacağını ümit ediyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
MEVKA Genel Sekreter V. Savaş Ülger Mevlana Kalkınma Ajansının yapmış olduğu faaliyetlerden bahsederek projenin istihdam imkânlarını artırma noktasında büyük katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
Açıklamalar sonrası programda konuşan Vali Sayın Fahri Meral toplumsal hayatın her alanında ihtiyaç duyulan mesleklerde kalifiye ve teknik elemanlar yetiştirilmesi için gerekli bilgi ve becerilerin verildiği mesleki eğitimin önem kazandığına işaret ederek eğitim öğretimin projelerle desteklendiğini ifade etti. Vali Meral, “Mesleki eğitime katkılar sağlayacağını düşündüğüm bu projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından Vali Sayın Fahri Meral ve beraberindekiler projenin açılışını gerçekleştirdi. CNC makinesinin çalışma prensibi ve üretimi hakkında da yetkililerden bilgiler alan Vali Meral’e CNC makinesinde üretilen Karaman Valiliği yazılı tabela hediye edildi.