Eğitim-Bir-Sen Yeni Yönetimini Seçti

Eğitim-Bir-Sen Yeni Yönetimini Seçti
Karaman Eğitimciler Birliği Sendikası 27.11.2010 Cumartesi günü 2. Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi.
Kongre; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan başkanlığına Cahit Suci seçilerek kongreye başlandı. Kongreye Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Fatih Karataş  C.H.P. İl Başkanı Osman Nuri Koçak katılırken AK Partiʹden kimsenin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
 
Kongreye ayrıca Kılbasan Belediye Başkanı Ahmet Ertuğrul, ve il yöneticileri, Has Parti il Başkanı Abidin Çağlayan Karaman Memursen Başkanı Duran Kabaağaç, Karaman Memursen’e bağlı diğer Şube Başkanları, Türk Eğitimsen Başkanı Akif Kocatepe ve yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve birçok sayıda davetlinin katılımıyla coşkulu bir ortamda geçti. Şube Başkanı Kasım Aydoğdu bugüne değin sendikal çalışmalarından bahsederek emeği geçen herkese teşekkür etti. Duran Kabaağaç, Fatih Karataş ve Osman Nuri Koçak’ın kısa selamlama konuşmalarının ardından faaliyet ve denetleme raporlarının ibrası yapılarak oylandı. Raporların oylanmasından sonra söz alan Şube Başkan Adayı Yunus Özdemir önceki yönetime bütün hizmet ve gayretlerinden dolayı tek tek teşekkür ettikten sonra şunları dile getirdi;
“Tek liste, tek yürek, tek yumruk halinde seçime gidiyoruz. Bu bizi rehavete sürüklemiyor. Aksine bize ve yönetimimize duyulan güven sebebiyle yükümüzü ve sorumluluğumuzu artırıyor. İnşallah sizlerin reyi, desteği ve duasıyla bu görevi hakkıyla yerine getireceğimize inanıyoruz. Evet bize bir ‘görev’ tevdi ediliyor. Biz de bu işi sendikamızın duruşuna, vakarına ve şanına yakışır bir biçimde ifa etmeye çalışacağız. Onurlu duruşumuzu, dik başlı değil ama başı dik ve vakur tavrımızı devam ettireceğiz.
Bu manada biz sendikacılığın bir kalp, bir heyecan, bir ruh işi olduğunun, bu duyguları içinde taşıyan insanların bir araya gelmelerinin gerçek bir ekibi oluşturacağının farkındayız. Bireysel kaygılarla bezenmiş kuru heveslerin ve azgın iştihalarla dolu dünya hırslarının sonunun saman alevi gibi nasıl sönüverdiğinin ve bu ruha sahip insanların sonlarının nasıl bir hüsrana dönüştüğünün de farkındayız. Biz menzili olmayan bir yolun yolcularıyız. Menzili yok çünkü yeryüzünde bir tek zulme uğramış insan kalmayıncaya kadar bu hak arama mücadelemiz devam edecek. Derdimiz bir yerlere varmak değil; yolda olmak ve bütün engellemelere ve ifsatlara rağmen yolda kalmak. Varamamaktan değil dosdoğru yolda olamamaktan hesaba çekileceğiz. Biz yürüyeceğiz, takdir yolun sahibine aittir” dedi.
Tek liste halinde yapılan seçim sonucunda 150 delegenin, 98 i oy kullanarak, tamamı listeye oy verdi. Seçilen Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Şube Başkanı Yunus Özdemir, Şube Sekreteri Mehmet Çalışkan, Teşkilatlanma Sekreteri Recep Gedikli, Mali Sekreter Hüseyin Bağırgan, Basın ve Yayın Sekreteri Abdurrahman Kurt, Sosyal İşler Sekreteri Şeref Acar, Toplu Görüşme ve Mevzuat Sekreteri Gülhan Zümbül. Delegeler, Genel Merkez üst delegeliğine Kasım Aydoğduyu seçti.