Edeb-Ali Yolunda Edebiyat isimli projenin şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.

Edeb-Ali Yolunda Edebiyat isimli projenin şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.
Yeşeren Düşler Gençlik Grubu tarafından hayata geçirilen, Ulusal Ajans Avrupa Birliği Avrupa Dayanışma Programı ESC-31 Dayanışma Projeleri kapsamında yürütülmekte olan “Edeb-Ali Yolunda Edebiyat” isimli projenin şiir dinletisi etkinliği düzenlendi.
Karaman İrfan Ataseven Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen şiir dinletisi etkinliğinin ardından programa davet edilen yerel basına proje yasal temsilcisi Sevim BEBEK tarafından projenin tanıtımı yapıldı ve proje kapsamındaki çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.
 
Proje ekibi adına konuşan proje koçu Hilal KAYMAK UZUN ,"Hayata edebiyat penceresinden bakalım" sloganı ile yola çıktığımız projemiz, sosyo-ekonomik yönden imkanı kısıtlı 18-30 yaş arası gençlerin katılımı ile gelişmekte olan Karaman ilimizde gerçekleşmiştir. Parçalanmış ailelerin çocuklarının topluma kazandırılması ve onları kötü alışkanlıklardan korumak için gençlerimizin edebiyat alanında yönlendirilmeleri, yapacakları faaliyetler ile sosyalleşmelerinin sağlanması, gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi, özgüvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesi projemizi gerçekleştirme nedenlerimizdendir.
 
Günümüz gençleri arasında teknolojinin ön plana çıkması, sosyal medya bağımlığı gençlerin kendilerini keşfetmelerindeki en büyük engel olup, projemiz vasıtasıyla sosyal dışlanmayla mücadele etmek, Koronavirüs (Covid-19) salgınından sonra sosyal hayatla uyumlarını güçlendirmek, ve sosyal medya bağımlılığından uzaklaştırmak, topluma kazandırmak ve gençlere bizim için önemlisiniz mesajı vermek istiyoruz.
Ayrıca projemiz ile, gönüllülük kavramı ve bu kavramın gençlerin hayatına olumlu etkilerine yönelik farkındalık oluşturulmaya çalıştık. Çünkü yaşamış olduğumuz Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde gönüllülük kavramının toplumumuz için ne kadar önemli olduğunu görmekteyiz. Projemiz ile Gençler arasında, yeni arkadaşlıklar kurmalarının yanı sıra ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edilmesi ile gençlerimizden oluşan bir topluluktan güçlü bir sinerji oluşturduk.
 
Gençlerimizin proje kapsamında gerçekleştirdikleri huzur evi ziyaretlerinde yaşlılarımızla sohbetleri esnasında edinmiş oldukları kültürel değerlerimizi ortaya çıkararak gençlerimizin bu değerlerimizi tanımasını ve sevgi evlerinde ki çocuklar ile paylaşarak adeta bir kültür köprüsü görevi görüp, kültürel değerlerimizin nesilden nesillere aktarılmasına katkıda bulunduk. Bunun için de; proje ekibimizin daha önce gerçekleştirdiği huzur evi gezisinde edinmiş oldukları kazanımlardan faydalanarak yazmış ve derlemiş oldukları öykülerinin, şiirlerin, manilerin ve denemelerin yer aldığı bir dergi yayımladık. Ayrıca projemizin ileriye dönük sürdürülebilirliği açısından ulus ötesi olarak da hazırlanması düşünülmektedir.” diyerek sözlerini tamamladı.