ERKEN SEÇİM GELİYOR MU?.. BAŞBAKAN SON NOKTAYI KOYDU.

ERKEN SEÇİM GELİYOR MU?.. BAŞBAKAN SON NOKTAYI KOYDU.
Erdoğan erken seçim çağrılarına son noktayı koyduAKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim çağrılarına sert çıktı.
Erdoğan, seçim isteyen CHP ve MHP’yi eleştirerek, "Altını çizerek ifade ediyorum, kimse seçim rüyası görmesin. Biz, alışılmış liderlerden değiliz. Kusura bakmasınlar bizim ağzımızdan söz çıktığı zaman o söz aynen nakittir. Yeri geldiği zaman yerinde icra edilir" dedi.
 
 
Başbakan Erdoğan, partisinin Genel Merkez Kadın Kolları AR-GE Başkanlığı koordinatörlüğünde yürütülecek Eğitim Programı’nın açılışına katıldı. Burada konuşan Erdoğan, "Asil milletimiz bize yetki verdi ve bu yetkiyi, emaneti sonuna kadar taşıyacağız" dedi.
 
 
-ERKEN SEÇİM-
 
 
Başbakan Erdoğan erken seçim tartışmalarına da açıklık getirerek şöyle konuştu: "Altını çizerek ifade ediyorum, kimse seçim rüyası görmesin. Biz, alışılmış liderlerden değiliz. Kusura bakmasınlar bizim ağzımızdan söz çıktığı zaman o söz aynen nakittir. Yeri geldiği zaman yerinde icra edilir.
 
 
Seçimler Anayasamızın öngördüğü çerçevede, zamanında yapılacaktır. AK Parti, dimdik, sapasağlam durduğu yerde duruyor. Gücünü de koruyor. AK Parti hala açık ara öndedir, hala açık ara birinci partidir, hala gücüne güç katarak yoluna devam ediyor."Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerin üzerinden daha bir yılın geçmediğini dile getirerek, "Şimdi birkaç gündür Sayın Baykal bir yandan, Sayın Bahçeli bir yandan seçim kelimesini telaffuz etmeye başladılar. Yahu el insaf, daha 9 ay önce ülkede seçim yapıldı ve haliniz ortada, sonuçlar ortada" dedi. Erdoğan şunları söyledi: "Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Yani siz güreşe doyacaksınız diye her yıl seçime gidemeyiz ki? Anayasa ne diyor, ’seçimler 4 yılda bir yapılır’. Şimdi kaç yıl oldu? 2.5 yıl. Daha 1.5 yıl var. Bırakınız seçim yapmayı seçim kelimesini telaffuz etmenin dahi bu ülkenin ekonomisi üzerindeki etkilerini bunlar düşünmüyorlar, düşünmek istemiyorlar. Çünkü bunların ülkenin derdi, ülkenin kaynaklarının güçlenmesi diye bir dertleri yok. Bunlar, ’ne yapalım da ülke karışsın’ diyorlar.
 
 
İster Ergenekon’un avukatı olun, ister bilmem neyin avukatı olun, çetelerin avukatı olun, mafyanın avukatı olun, bu ülkeyi karıştıramayacaksınız. Bu ülke her geçen gün daha iyiye gidecek. İşte bakın dünyada 70’i aşkın ülkenin kredi notları düşürülürken kredi notu yükseltilen 17 ülke var, bunlardan bir tanesi de Türkiye."
 
 
Konuşmasında MHP’ye de yüklenen Başbakan Erdoğan, "Kenarından, köşesinden bizden önce iktidar ortağıydı onların döneminde ülkede nelerin olduğu belli" dedi. Erdoğan şöyle konuştu: "Şimdi ’erken seçim’ diyor. Ya hangi yüzle ’erken seçim’ diyorsun. 5 yıllığına milletim sana iktidar yetkisi verdi, 3,5 yıl dayanabildin, bırakıp, kaçıp gittin. Niye bırakıp gittin? Bırakmasaydın, çalışsaydın senin de olurdu. Ama çalışamadın. Çünkü bunlar Ankara’ya mahkum bir siyaset yapıyorlar, Türkiye’nin geneline değil. Ve bunlar milletimize bedel ödettiler. Biz iktidara geldiğimizde 400 bini aşkın esnaf kepenk indirmişti. Şimdi geldik bize diyorlar ki ’kepenkler, mepenkler’. Sen kapanan kepenge bak, bir de açılan kepenge bak.
 
Bu liderlerin tek derdi, tek kaygısı kendi koltuklarını, kendi makamlarını, kendi ikballerini düşünmektir. Bunun dışında millete ne olursa olsun, ülkeye ne olursa olsun."
 
 
"ÇATIŞMA YOK"
 
 
Kurumlar arası çatışma iddialarına da açıklık getiren Başbakan Erdoğan, "Tam bir uyum ve koordinasyon var. Ama muhalefet ’iktidar kurumlarla çatışıyor’ diyor. Neye dayanarak bunu söylüyorsun" dedi. Anayasada her kurumun görevi bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, bütün kurumların görevini yaptığını söyledi.
 
 
"AÇILIMI ANLATACAĞIZ"
 
 
"Demokratik Açılım" konusunda gelinen notkanın altını çizen Erdoğan, muhalefetin engellemelerini eleştirdi. Erdoğan, "Onların engellemesine bakmadan demokratik açılımı, kardeşliği anlatacağız. Ankara koridorlarında üretilen yapay gündemlere takılıp milletin ihtiyaçlarını göz ardı etmedik etmeyeceğiz" diye konuştu. Erdoğan şöyle konuştu: "3 gün burada kadın kollarımızın misafiri olacaksınız. Milli Birlik ve Kardeşlik konusunda burada alacağınız dersin büyük önem taşıyacağını düşünüyorum. Biz bütün sürecin annelik duygusu üzerinden yürümesinin diliyor ve bekliyoruz.
 
Demokratik açılım sürecimizin başlıkları var. Tabi en önemlisi terörle mücadeledir. Bundan taviz yok buna devam edeceğiz.
 
Etnik sorunlar var. Kürdü, Lazı, Çerkezi, romanı hepsinin sorunları var. Bunlara çözüm getireceğiz. İnanç gruplarının farklı mezheplerin sorunları da var. Az da olsa hristiyan musevisi var bunların sorunları da bizim sorunumuz. Kısa vadede genelgeler, orta vadede yasalar uzun vadede anayasa değişiklikleriyle bunları çözeceğiz. Bu süreç AK Parti’nin değil hepimizindir. Muhatabı da millettir."