ECZACILAR EYLEME HAZIRLANIYOR

ECZACILAR EYLEME HAZIRLANIYOR
Karaman 50. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Osman Ünsal, eczacıların iflas ettirtmek istendiğini iddia etti.
Karaman 50. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Osman Ünsal, eczacıların iflas ettirtmek istendiğini iddia etti.
 
Ünsal, ilaç depolarından yüksek fiyata aldıkları ilacı düşük fiyata Sosyal Güvenlik Kurumuʹna verdiklerini belirterek, eczanelerin iflas etmesi pahasına ilaç hizmeti vermeyi sürdürdüklerini söyledi.
 
Tüm Türkiye eczacıları ile birlikte Karaman eczacıları olarak bugünden itibaren eylem sürecine girmiş bulunduklarını kaydeden Ünsal, başta kanser, kronik böbrek yetmezliği diyabet hipertansiyon gibi hayati öneme haiz pek çok kronik hastalıkta kullanılan ilaçlara ulaşım sağlanamayacağını iddia etti.
 
Ünsal şartların bu şekilde devam etmesi durumunda eczacının fedakârlığı ile yürüyen ilaç-eczacılık hizmetini devam edilemez duruma getirdiğini ifade ederek, "Bu süreçte oluşacak sıkıntıların sorumlusu eczacılarımız olmayacaktır. Devlet ve ilaç olarak firmaları arasındaki pazarlıkların 24 bin meslektaşımızın ve milyonlarca sigortalı vatandaşımızın mağduriyetiyle sonuçlanmasını istemiyoruz. Bu bağlamda ilaç firma temsilcileri eczanelerimize giremeyecek, SGK, İlaç-Eczacılık Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığına faks çekilerek konunun önemi vurgulanacaktır.” dedi.
 
Kaynak: Larende.com