Doğalgaz Fiyatları yüksek gelince halk isyan etti.

Doğalgaz Fiyatları yüksek gelince halk isyan etti.
4. TOKİ konutlarında yaşayan Vatandaşlar doğalgaz faturalarına isyan etti. Başkan Ertuğrul Çalışkan olay yerine gelerek Vatandaşları dinleyip yetkililerle görüştü..
Pazar günü öğle saatlerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup sorunların çözümü için yetkililerden yardım istedi. Karaman vals başta olmak üzere milletvekilleri ve il başkanlarına ulaşan TOKİ sakinler kimsenin gelmemesi üzerine devlet vatandaşını korumuyor siteminde bulundular.
 
VALİ GELMEDİ
 
Uzun süre "Vali Baba gelsin" diyerek Karaman Valisi Fahri Meral'e seslenen site sakinler valinin gelmemesi üzerine; "Devlet vatandaşına kulak vermiyor. Bu kadar insan burada toplanmış. Gelsin bizim faturamızı ödesin demiyoruz. Sıkıntınız nedir diyen yok, beklemeye devam edeceğiz" dediler.
 
MHP ADAYI SAVAŞ KALAYCI VATANDAŞI DİNLEDİ
 
Dar gelirli vatandaşlar için yapılan TOKİ'lerde vatandaşların sesine MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı da tepkisiz kalmadı. Olay yerine gelerek vatandaşları dinleyen Kalaycı olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Vatandaşlar kendilerini yalnız bırakmayan Savaş Kalaycı'ya teşekkür ettiler
 
64 M2 EVE 520 TL FATURA
 
Doğalgaz faturalarının dengesiz ve yüksek geldiğini iddia eden vatandaşlar Başkan Çalışkan'a dert yanarken; "Aynı sarfiyata farklı faturalar yansıtılıyor. Komşuma 200 bana 400 geliyor. Faturası sıfır olanlar bile var. 64 m2 evlerde 520 TL doğalgaz faturası gelen aileler var. Konuyu yönetme iletiyoruz fakat mantıklı bir açıklama yapmak yerine bizler ofisten kovuyorlar. “şeklinde konuştular. Öte yandan emlak konut tarafından yansıtılan faturalarda abone sahibinin adının olmaması, kaşe, imza mühür gibi ibarelerin bulunmaması da dikkat çekici.
 
MUHATAP BULAMIYORUZ
 
TOKİ'nin düşük gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için inşa ettiği sitede 'yöneticilik' tartışması yaşanıyor. Sitelerin yabancı bir şirketin yönettiği için muhatap bulmakta sıkıntı çektiklerini belirten vatandaşlar, konutlarını kendiler yönetmek istiyor. TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar dışarıdan atanan yöneticilerin görevden alınması için uzun süredir uğraştıklarını söyledi. Tanımadıkları kişilerin sitelerin yönettiğini dile getiren vatandaşlar, şöyle konuştu: "500 hane olarak, site yönetimini değiştirmek istiyoruz. Sitemiz için ne yaptıklarını anlayamadık. Hiç bir konuda fikrimize başvurulmuyor. Bir kez bile toplantı yapılmadı. Doğalgaz faturalarımız fazla ve dengesiz geliyor. Konu hakkında bilgi almaya çalıştığımızda muhatap bulamıyoruz." dediler.
 
BAŞKAN ÇALIŞKAN OLAYA EL ATTI
 
Çaresizce bekleyiş sürdüren mağdur aileler olayın Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'a intikal ettirdiler. Hadiseyi haber alan Başkan Çalışkan hemen TOKİ konutlarına gelerek vatandaşı dinledi. Vatandaşları tek tek dinleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan TOKİ yetkililerin, site yöneticilerin ve Enerya Karaman Gaz Dağıtım şirket yetkililerin arayarak ivedi olarak soruna çözüm bulunmasını istedi. Gerekli görüşmeler sert bir şekilde vatandaşın huzurunda yapan Başkan Çalışkan; "Yarın sabah TOKİ'nn kendi kontrolörler gelecek sizler de bulunun. Hem teknik inceleme yapılacak hem de faturalar Ankara’ya yollanıp incelenecek. 1600 lira asgari ücretle çalıştıklarını ifade eden site sakinleri Başkan Çalışkan'ı bulmuşken doğalgaz sorunu yansıra site içerisinde bir yol açılmasını, bir otobüs durağı ve ekmek büfesinin çalıştırılmasını da istediler. Tüm sorunların yarın çözüleceğini söyleyen Başkan Çalışkan alandan alkışlarla uğurlandı.
 
ENERYA VATANDAŞA KULAK VERDİ
 
Öte yandan Enerya şirketi Karaman İl Müdürünü Taylan Ağca olay yerine gelerek vatandaşları dinledi. Site içi faturalandırmaların Enerya şrketnn br konusu olmamasına rağmen konuyla ilgileneceklerini belirten Ağca, burada gerekli teknik incelemenin yapılarak sonunun çözümüne katkı sağlayacaklarını ifade etti. Başkan Çalışkan Toki'de.. 03.12.2018 Tok'de Yönetme İsyan Var..!