Dinçer: Yenişehir, Kentin En Cazibe Bölgesi Oldu

Dinçer: Yenişehir, Kentin En Cazibe Bölgesi Oldu
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç ile Mezitli Kaymakamı Emin Karahaliloğlu’nu makamlarında ziyaret etti.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç’a gerçekleştirilen ziyarette teşkilatın yapılanması hakkında bilgi paylaşımında bulunan Başkan Dinçer, "İl genelinde kurulu 70 meslek odası ve bu odalara bağlı 65 bin esnaf ve sanatkarımız bulunmaktadır. Birlik olarak üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunması, birlik ve beraberliğinin sağlanması başta olmak üzere, esnaf ve sanatkarlarımızın yerelde ve genelde çözüm bekleyen sorunlarına katkı sunma amaçlı çalışmalar yapmaktayız” dedi.

Yenişehir bölgesinin Mersin’in en gelişmiş ilçesi olduğuna dikkat çeken Dinçer, "Eskiden Mersin’in cazibe bölgesi çarşı merkeziydi. Son on yılda kentin merkezi değişti ve Yenişehir cazibe bölgesi oldu. Bizlerin bu bölgedeki en önemli sorunu ise sayıları hızla artan AVM’ler ile sokak aralarına kadar girer market zincirler. Bunun yanı sıra kuralsızca işyeri açan Suriyeliler de üyelerimizle haksız rekabet ortamı yaratmaktadır. Esnafımızın sorunları çok. Sorunlarımızı ileri ki süreçte farklı ortamlarda sizlere arz ederiz. Sorunlarımız ne kadar ağır olsa da devletimize ve milletimize karşı her türlü yasal sorumluluğumuzu yerine getiren özverili bir kesimi temsil ediyoruz. Bugün size hoş geldiniz amaçlı geldik" diye konuştu.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç da ilçeyi tanıma gayretinde olduğunu belirterek, kuralsızca açılan ve sağlıksız ortamlarda hizmet veren işyerleri konusunda titiz davranacağını belirterek, Başkan Dinçer’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Yenişehir Kaymakamını ziyaretinin ardından Dinçer, Mezitli Kaymakamı Emin Karahaliloğlu’nu ziyaret ederek, hoş geldin dileklerini iletti. Karahaliloğlu’na teşkilatın yapılanması hakkında kısa bilgi aktaran Dinçer, “Bir yandan üyelerimizin hak ve menfaatinin korunması amaçlı çalışmalar yaparken, diğer taraftan ilimiz bürokratları ile iyi dialoğlar kurma gayreti göstermekteyiz. Bu anlamda ilçe kaymakamları, belediyeler, STK’lar ve daire müdürleri ile ikili ilişkilerimizi güçlü tutuyor, kentimiz adına ortak projeler üretme çalışmaları yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Karahaliloğlu de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, esnafın ufkunu genişletecek, büyümesine katkı sunacak her türlü projeye destek olacaklarını söyledi.