Deva Partisinden KMÜ Rektörüne tepki

Deva Partisinden KMÜ Rektörüne tepki
Deva Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak'ın Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çınar'ı görevden almasına sert tepki gösterdi.
Deva Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nde dün gerçekleşen görevden alma ve atama olayları ile ilgili sert konuştu. Şehrin önde gelen isimlerini üniversitenin kangren olmuş konularını tartışmaya davet etti. “Rektörlük makamı şehrin kaderini değiştirebilecek bir makamdır, 18 ayda hepimiz gördük ki; bu iş her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Amiri, memuru, esnafı, çiftçisi, emeklisi kim varsa, bugün üniversitede dönen dolapları, bitmek bilmeyen yönetim sorunlarını konuşuyor. Bu şehre kim zarar veriyorsa, kim zarar vereni görmezden geliyorsa, kim oturduğu koltuğun gereğini yapıp bu zararı engellemiyorsa onunla hem yargı önünde, hem de vatandaşlarımız önünde hesaplaşacağız. Kavgamız bu şehrin ekmeğini rant görenlerle, kavgamız bu şehrin evlatlarını sahipsiz sanıp önüne geçen-eleştiren-sorgulayan kim varsa derdest edenlerle!” dedi.
İŞ ÜRETEN KİM VARSA ONUNLA BİR MESELESİ OLUYOR!
Dünde gerçekleşen ve devamının geleceği düşünülen görevden almaların planlı olduğunun altını çizen Demirer, görev değişimleri sebebiyle hem rektörlük çalışanlarının, hem de akademik personellerin bu durumdan rahatsız olduğunu, birçok eğitimcinin farklı şehirlere gitmek için hazırlıklar yaptığını, istifa etmeye hazırlanan akademisyenlerin sayısının her geçen gün arttığını ifade etti. “Arkadaşlar bu kurum şehrimizin göz bebeği. Bu kurum ne kadar iyi yönetilirse, bu şehre ne kadar katma değerli iş üretirse şehrimiz o kadar hızlı gelişecektir. Ama görüyoruz ki iş üretmek bir sorun haline gelmiş. Şöyle düşünün, birileri üniversitede “Bu Ayın Düşmanı Panosu” oluşturmuş, canı sıkıldıkça insanları burada hâkim gibi yargılıyor, cezasını kesiyor. Soruşturma var mı? Yok, ortada bir suç var mı? Yok. Senden bir şey istedim, yapmadın veya kabul etmedin var. Olmaz arkadaşlar. Bu şekilde hakkı yenen kim varsa, bizim dim dik yanında durmamız lazım. Eğer bir kanunsuzluk varsa, hukuksuzluk varsa yargı gereğini yapar zaten. Ama bu şekilde keyfi işlerle insanlar görevden el çektiriliyorsa, geride kalanlar da bu örnekler üzerinden korkutulmaya çalışıyorsa orada bizlerin yapacağı birşeyler mutlaka var” dedi.
 
OKUL OKUL DEĞİL, SANKİ BİR KAZA MAHALİ!
 
Birkaç ay önce üniversite ile ilgili sorunları anlatmak için yayınladığı videodan sonra şehrin önde gelen isimlerinden, siyasetçilerden ve üniversite çalışanlarından onlarca farklı konuyu dinlediğini ifade eden Demirer, inanılmaz bir yönetim boşluğunun olduğunu, gelinen süreçte kurumsal hafızanın ve ortak misyonun yerle bir edildiğini, üniversitenin resmen pimi çekilmiş ve patlamaya hazır bir bomba gibi durduğunu ifade etti. “Arkadaşlar, kamu yönetiminde özellikle idareciler kurumun var olan sorunlarını çözmeyi bırakıp çevrede olup biteni, insanların kendisiyle ilgili konuştuklarını takip etmeye başlarsa o kurumun gelişmesi, o gün durur. Burada maalesef mutlak bir biat kültürü ile emirlerinin kesinlikle sorgulanmasını istemeyen, hiçbir farklı fikri veya düşünceyi değerli görmeyen, Emredersiniz Efendim! Cevabından başka bir cevabı kabul etmeyen bir zihniyeti görüyoruz. Biliyoruz ki, bu yönetim anlayışında biat kültürünün bir sonucu olarak kararların denetlenmemesi sonucunda kanunlardan, kurallardan kopuş ve zamanı-emeği-parayı boşa kullanma başlar. Şu an gelinen noktada üniversitemizin maalesef bir kaza mahali olduğunu görüyoruz. En kısa sürede hem vatandaşlarımızı, hem şehrin yöneticilerini tüm sorunlar hakkında kalem kalem bilgilendireceğiz. Hem de yargıya üniversitede oluşan durumlar hakkında suç duyurusunda bulunarak Şerefli Türk Savcılarının ve YÖK’ün konuya el atmasını talep edeceğiz. 2 ay önce uyarmıştık, bu bardağı taşıran son damla oldu, bundan sonra Saygıdeğer Karaman Halkı ve Yargı Kurumları gereğini yapacaktır” dedi.