Deva Partisi yetkililere saldırıyı sordu

Deva Partisi yetkililere saldırıyı sordu
Deva Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, sağlık ocağında ki hemşireye yapılan saldırı hakkında yetkililere soru sordu.
DEVA Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak DEMİRER, bugün ilimizde gerçekleşen ve tüm şehri yasa boğan silahlı saldırı konusuna yönelik yetkililere sorular sordu, saldırı sonucu ağır yaralanan sağlık çalışanı Emine Hanım ile ilgili merak edilen konuları dile getirdi. İl Başkanı Demirer yaptığı açıklamada, “Maalesef şehrimizde hep beraber yıllardır paylaştığımız huzur ve sükûnet, yerini günden güne önlenemeyen şiddete ve bu şehre yakışmayacak görüntülere bırakıyor. Bu şehirde her gün yüzlerce vatandaşımızın hizmet aldığı bir sağlık kurumunda böylesine bir olayın yaşanması “Acaba ihmal var mı?” sorusunu ilk dakikasından itibaren düşündürüyor. Bizim için nedenlerinden-sebeplerinden öte insanların bu eylemi nasıl gerçekleştirdikleri. Gencecik bir sağlık çalışanı, görevi başında muhtemelen ruhsatsız bir silahla saldırıya uğruyor, bizim tartıştığımız aralarında bir şey var mı, yok mu? Sayın arkadaşlar, birileri bu kontrolsüz ve ruhsatsız silahlanma işini ne zaman gündeme taşıyacak, gerçekten etkili bir adımı ne zaman atacak, maalesef bu konuyu kimse konuşmuyor. Bu konuları bu şehri yönetenlerin gündemine alması için daha ne olması lazım? Lütfen bu sefer gereğini yapın.” dedi.
 
BU ŞEHRİ YÖNETENLERE, BU ŞEHİRDE YAŞAYAN HERKESİN GÜVENLİĞİNDEN SORUMLU KİŞİLERE SORUYORUZ!
 
İl Başkanı Demirer, yaptığı açıklamada “Hem bu olayı, hem de ilimizde ve ülkemizde gerçekleşen sağlıkta şiddet konularını canımız yanarak takip ediyoruz. Olay anından itibaren konu ve durumları yoğun takip içindeyiz. Ancak olayla ve oluşan durumlarla ilgili hepimizin, tüm Karaman’lı hemşerilerimizin takıldığı noktalar, dile getirmeye çekindiği soru ve durumlar var. Ben sıcağı sıcağına ilgili kurumlara ve bu şehri yönetenlere konuyu takip edenlerin tartıştığı, hepimizin merak ettiği konuları sorayım.
 
Sayın Yetkililer;
1.Bu saldırı öncesi Hemşire Emine Hanım’ın aldığı tehditler veya oluşabilecek bir saldırı durumuyla ilgili öncesinde birlikte çalıştığı uzmana, kurum amirine, il sağlık müdürlüğüne bir başvurusu veya bilgilendirmesi var mıdır? Varsa ilgili birim ve amirlerin aldığı tedbir var mıdır? Varsa bu tedbirler nelerdir?
2.Hemşire Emine Hanım’ın olaydan önce bu şahısla benzer bir adli/hukuki bir münasebeti olmuş mudur? Olaydan önce kolluk kuvvetlerine veya direk valiliğe ulaşan bir başvurusu var mıdır? Kolluk veya valilik (varsa) başvuruları ile ilgili öncesinde herhangi bir tedbir almış mıdır?
3.Olaydan hemen sonra şahıslar ve durum ile ilgili resmi ağızlardan neden hızlıca “akrabalık var-gönül ilişkisi var” minvalinde açıklamalar yapılmıştır? Neden her gün yüzlerce kişinin hizmet aldığı bir sağlık kurumunda, silahlı bir kişinin tabiri caizse elini-kolunu sallayarak gelip bir kamu çalışanını “NASIL” silahla ağır yaraladığı üzerine elle tutulur bir sorgulama veya resmi bir açıklama yapılmamıştır?
4.Muhtemelen şahsın kullandığı silah ruhsatsız. Ve maalesef aldığımız duyuma göre ruhsatsız silaha ulaşmak dakikalarla ölçülebiliyor. Şahsın bu silahı nereden temin ettiği bilinmemekle birlikte şehrimizde son dönemde buna benzer kaç silahlı yaralama olayı olmuştur? Bu silahlı saldırı konusundaki şehrimizin yoğun sıkıntısını tabiri caizse Sağır Sultan bile duymuşken bu şehri yönetenler nasıl/ne zaman bu konuya gerçek bir çözüm üretecekler?
5.Sağlıkta şiddet/eğitimde şiddet haberleri sürekli hale gelmişken, daha 3 ay önce Konya’da görevi başında bir doktor öldürülmüşken, tüm sağlık kurumlarında iş bırakma eylemi yapılmışken, doktorların, sağlık çalışanlarının ölmemesi için hangi adımlar atılmış, hangi güvelik tedbirleri alınmıştır?
Gördüğümüz üzere bu saldırıda bir ihmal var mı, kulak ardı edilen bir durum var mı, bu ve buna benzer olayların bir son bulması üzerine atılan/atılacak bir adım var mı hepimiz merak ediyoruz. Yetkililerin, konuyla ilgili kamuyu aydınlatan ve rahatlatan detaylı bir açıklama yapmasına yoğun bir ihtiyaç var. Konuyu bizlerde takip ediyoruz.” Dedi.