Deva Partisi Atatürk Parkında Hükümete seslendi

Deva Partisi Atatürk Parkında Hükümete seslendi
Deva Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, bu haftada sert açıklamalar yaptı.
Deva Partisi Karaman İl Başkanı Mustafa Burak Demirer, bugün İl ve Merkez İlçe Teşkilatından yöneticilerle birlikte Atatürk Parkı'nda basın açıklaması yaptılar. Hayat pahalılığı ve ekonomideki bozulmalar ile birlikte devlet yönetiminde hemen hemen tüm sistemlerin bozulduğuna değinen Demirer," Esnafımız, işçimiz, çiftçimiz, emeklimiz, öğrencimiz, ev hanımımız yarınını hatta akşamını düşünür hale geldi. İğneden ipliğe her şeye, asgari ücrete enflasyon farklı gelecek söylemi ile birlikte zam geliyor. Siz görmezden gelseniz de, insanların konuşmasını istemeseniz de bugün bu millet canı pahasına çalışıyor ama refaha erişemiyor. Ey İktidar, Ey iktidarın Vekilleri, bu halkın geçim sıkıntısıyla niye ilgilenmiyorsunuz? Asgari ücrete yatığınız zam 6 ayda eridi bitti, bu politikalarınızın yanlış olduğunu görmeye yetmiyor mu? Bu millet ilgisizliğinizin cevabını sandıkta size verecek!" dedi. Örneklerle ekonomide yaşanan sıkıntıyı açıklayan İl Başkanı Demirer, vatandaşın her gün hükümetin yanlış politikalarıyla boğulduğunu ifade etti.
İKTADARA DA ONUN ORTAKLARINA DA SORUYORUZ! SİZİN VİCDANINIZ YOK MU?
Hükümetin eğitimde, sağlıkta, güvenlikte yaptığı yanlışların artık geri döndürülmesinin çok zor olduğunun altını çizen Demirer, "Doktorlar diploma yırtıp görevi bırakır halde gelmiş, polisler görevi başında intihar edecek hale gelmiş, öğretmenler mesleklerini yapamaz halde marketlerde kasiyerlik kovalar hale gelmiş, iktidarın vekilleri, temsilcileri gittiği her yerlerde şu kadar zamanda şunu yaptık, bu kadar zamanda bunu yaptık. Pes doğrusu! İktidara ve onun ortaklarına soruyoruz. Vicdanınız yok mu sizin arkadaş! Bunca sorun için söyleyecek bir sözünüz, anlatacak bir olayınız yok mu? Sizin iktidarınızda memur, memur olduğunu söyleyemez hale geldi, siz hala geçiş garantili köprü yaptık siyaseti ile mi kazanacağınızı sanıyorsunuz?" dedi.
SİZ ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPMADAN MİLLETİN CEBİNDEN BU PARA ÇIKTI!
Asgari ücretle çalışan dar gelirli vatandaşın, yılbaşında asgari ücretin artmasına rağmen 6 aylık süreçte gelen zamlarla emeğinin her gün eridiğinin altını çizen Demirer, “Bunlar krize kriz diyemedikleri için, enflasyona enflasyon diyemedikleri için hepimizin cebindeki paranın damla damla eriyip bitmesine göz mü yumacağız? İktidarın yanlışlarının bedelini daha nereye kadar hep birlikte ödeyeceğiz? Bu memlekette asgari ücrette enflasyon farkının verileceği sesinin gelmesiyle, daha ne kadar artış yapılacağı açıklanmadan, her şeye katmer katmer zam geldi. Hala asgari ücret ne oldu, ne olacak tartışırken zamlar gelmeye de devam ediyor ”dedi. Konuşmanın içinde ekmeye, şekere, süte, ete, yağa, çaya gelen zamlara değinen Demirer, düzensiz ekonomi politikaları konusunda bugünkü İktidarı işaret etti.
İLK 6 AYDA ENFLASYON YÜZDE ELLİNİN ÜZERİNDE, BUGÜN ASGARİ ÜCRETTEKİ ARTIŞ YARISI KADAR!
İşin matematiğinde hepimizin emeğinin, hepimizin geleceğinin damla damla eridiğini, fakat hükümetin sorunu çözmek yerine her şeyi müjdelerle duyurma politikasından vazgeçemediğinin altını çizen Demirer, “Markete gittiğimizde elimize aldığımız malların ya kendisi ithal, ya ham maddesi ithal, ya da ambalajı-nakliyesi dolarla. Bu yüzden asgari ücretin alım gücünü genel olarak uluslararası piyasa değerleri üzerinden görmek lazım. Bu bilginin sonucunda şunu görüyoruz, Bu sistemin temellerinin atıldığı 2016 yılından beri asgari ücret dolar karşısında artmıyor, sürekli düşüyor. Çünkü bu hükümet bu sistemle güven vermiyor, ekonomiyi bilimsel temellerle yönetmiyor, mali disiplinden uzak sürekli para basıyor. Asgari ücrete bu şekilde yapılan göstermelik ve popülist artışlar ile vatandaşın hakkı korunmaz. Vatandaşın hakkı zamların üretimle önünde durabilmek, fiyat istikrarını korumak ve enflasyonla gerçek mücadele ile korunur” dedi.