Dağda Kayalıklardan Düşen Çoban Yaralandı

Dağda Kayalıklardan Düşen Çoban Yaralandı
Konya’nın Derebucak ilçesinde, dağda sürüden ayrılarak kaybolan hayvanlarını aradığı sırada kayalıklardan düşen çoban, jandarma ve vatandaşlar tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonrasında yaralı olarak bulundu.

Edinilen bilgiye göre, çobanlık yapan 28 yaşındaki Mehmet Dabış’ın, saat 11.00 sıralarında cep telefonuyla ulaştığı ailesine dağda kayalıklardan düştüğünü ve yaralandığı yönünde bilgi vermesi üzerine jandarmaya haber verildi. Derebucak İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar ve yardım talebi üzerine bölgede yaşayan 20 vatandaşın da katılımıyla Kızıltaş mevkiindeki dağlık alanda kayıp çobanı arama kurtarma çalışmaları başlattı. Sarp ve kayalık arazide güç koşullar altında yürütülen arama çalışmaları saat 13.00’te sonuç verirken, kayıp çobana yaralı olarak ulaşıldı. Yaralı çobana ilk müdahale burada sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Özel sedye ile dağdan indirilerek ambulansa bindirilen yaralı çoban, belinde kırık şüphesiyle Derebucak futbol sahasına inen 112 hava ambulansı ile Konya’ya nakledildi.

Öte yandan, jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmada, çobanın dağda kayıp olarak aradığı küçükbaş hayvanların da kurtlar tarafından parçalanmış vaziyette bulunduğu öğrenildi.