DSP KARAMAN İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

DSP KARAMAN İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
Karamanda Demokratik Sol Partinin dün yapılması planlanan 4 İlçe Kongresinin Parti Genel Merkezi tarafından ileri bir tarihe ertelenmesi partilileri ikiye böldü.
DSP, Karaman’da İl Başkanı Oktay Gelir’i görevden aldı. Yerine Ömer Sarı’yı görevlendirirken, Karaman Merkez İlçe, Sarıveliler, Başyayla ve Ayrancı olmak üzere 4 İlçe Kongresini iptal etti.
 
DSP Parti Meclis Üyesi, Ragıp Hazal, ertelenen ilçe kongrelerini bugün için sağlıklı görmediklerini gerekçe göstererek; “Partimizin tüzüğünde de belirtildiği üzere 28. madde uyarınca kongrelerimizi sağlıklı görmedik. Ve ileri bir tarihe erteledik. Bugüne kadar kavgalı döğüşlü bir kongremiz olmamıştır, olamaz da. Partimiz içinde adaylarımız için görüşlerimiz ayrı olsa da, biz bunu demokratik bir şekilde tartışır konuşuruz. Bizim burada amacımız partimizin büyümesi adına, birlikteliği sağlamaktır. Bunun içinde bu birlikteliği sağlamak adına kongrelerimizi ileri bir tarihe erteledik. Liste çalışması yapmış arkadaşlar arasında görüş farklılığı olabilir. Ama bizim Genel Merkez olarak yok. Liste hazırlamış arkadaşlarımızla hiçbir sorunumuz yok. O çalışmalarını baki saysınlar. Biz demokratik şekilde yarışa müsaade ederiz. Tüzüğümüzün 28. maddesi gereği örgüt kuruluna verilmiş yetkiyi de kullanarak sadece erteledik.”dedi.
 
DSP PARTİ MECLİS ÜYELERİ TARTIŞTI
 
DSP Parti Meclis Üyesi, Hasan Ehliz, “Genel Merkezin amacı 6 Haziran’daki büyük kurultaya Karaman’ın temsil edilmemesidir. Buradaki amaç da merkez ilçede başka bir adayın çıkması ve il kongresini de kaybedeceklerini bildikleri için bu yola başvurmuşlardır.”diyerek Genel Merkezi suçladı.
 
DSP Genel Merkezinden görevli Parti Meclis Üyesi Ragıp Hazal’da İlçe Kongrelerinin iptali ve ileri tarihe alınması için Karaman’a gelerek DSP Parti Binasında partililerle bir araya geldi.