DSİ’ye Ait 8 Tesisinin Temeli Atıldı

DSİ’ye Ait 8 Tesisinin Temeli Atıldı
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Karaman’da yaptırılacak olan 8 adet tesisin temel atma töreni Karaman Belediyesi Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Törene; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Karaman Valisi Fahri Meral, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Ak Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürleri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Basın Mensupları ve Vatandaşlar katıldı. 

Törende bir selamlama konuşması yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; Karaman’da yapılan yatırımlar için Bakan Elvan’a ve Bakan Eroğlu’na teşekkür ederek, devam eden projelerle birlikte Karaman’ı çok daha güzel yarınların beklediğini ifade etti.

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Karaman Milletvekili Recep Konuk da yaptığı konuşmada: “Burada temel atıyoruz. Keyifli olacağımız bir gün. Ama maalesef dün 8 yiğidimizi kaybettik. Bunun derin üzüntüsünü de burada yaşıyoruz. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla minnetle yâd ediyoruz. Tabi Karaman’ımız değerli bakanımızın dediği gibi merkez şehirlerden biri olacak inşallah. Anadolu’nun merkezidir, kalbidir Karaman. Tarihin iddialı şehridir. Bağrından birçok bilim adamı ve devlet adamı çıkarmış bir şehirdir. Hem memleketin ve milletin yanında olmuştur. Bize düşen memleketimizin ve devletimizin yanında olan şehirleri daha da güçlendirmek, daha çok geliştirmektir. Biliyorsunuz, Havalanımız 10 Ekim’de ihale edildi. Lojistik merkezimizin ihalesi yapıldı. Bir taraftan serbest bölge işlemleri bitirilmek üzere. Kuzeyden, güneydoğuya bütün karayolu ağlarımız tamamlanmak üzere. İnşallah çok önemli markalar çıkaracaktır Karaman. Gıdada dünyada iddialı şehir olma yolunda da Karaman önemli adımlar atacaktır” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise: “15 Temmuz’da Karamanlılar olarak demokrasi ve millet iradesine sahip çıktınız. Alçak FETÖ terör örgütüne karşı gereken cevabı verdiniz. O bakımdan sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Karaman yiğit insanlar diyarıdır. Bizim bugün buraya gelişimizin iki sebebi var. Birincisi sizlere teşekkür etmek içindi. İkincisi ise yeni yatırımlarımızın temelini atmak içindir. Karaman’da su altın değerindedir. Bunun içinde sulama konusunda güzel projeleri hayata geçireceğiz. İnşallah 2019 yılı sonuna kadar KOP eylem planı Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’da destekleriyle tamamlanacaktır. 120 milyon liralık 8 tesisin temelini atmaya geldik. Bugün burada Ermenek Kazancı Barajı ve sulaması, Sarıveliler Akbendi barajı ve sulaması, Merkez Yılangömü göleti ve sulaması, yine merkez Taşkale ve Yollarbaşı göleti ve sulaması, Başyayla Üzümlü göleti ve sulaması, Ermenek Zeyve köyü taşkın koruma tesisinin temellerini atacağız. AK Parti hükümetleri olarak Karaman’a 15 yılda 11 milyar liralık muazzam yatırım yaptık” diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’da: “Bugün bizim için önemli bir gün. Çünkü 8 önemli tesisin açılışını yapıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın gerçekten Karamanımıza sulama alanında çok önemli katkı sağlayacak olan bu tesislerimizin temel atma töreninde sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. İkinci önemi ise bugün 3 Kasım. 15 yıl önce ‘Yeter söz milletindir’ diyerek iktidara geldiğimiz gündür. Onun için biz bugünü çok önemsiyoruz. 3 Kasım’ın pek çok anlamı var. Aslında 3 Kasım, ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ demek. 3 Kasım, büyüme hamlesi demek. 3 Kasım, 2023’e giden yolun açılması demek. Yine 3 Kasım, dünyada birçok ülkenin gıptayla izlediği dev projelerin hayata geçirilmesi demektir. 3 Kasım, üst üste seçim kazanma rekoru demek. 3 Kasım, sözde ileri demokrasilere demokrasi dersi vermek demek. 3 Kasım, istikrar demek. 3 Kasım’dan bugüne millet iradesine set vurmak isteyenlere milletimiz izin vermedi. En son 15 Temmuz’da milletimiz destan yazdılar” dedi.

Konuşmaların ardından Karaman’da gerçekleştirilecek olan Devlet Su işleri (DSİ)’ne ait 8 tesisin toplu temel atma töreni için düğmeye basıldı.