DOSTUNU 10 PARÇAYA BÖLEN KONYA CANİSİ YAKALANDI

DOSTUNU 10 PARÇAYA BÖLEN KONYA CANİSİ YAKALANDI
ÇOCUKLARININ ANNESİNİ ÖLDÜRÜP, PARÇALARA AYIRMIŞ
Konyaʹda bir yıldır kayıp olan kadının cesedi, ormanlık alanda vücudu 10 parçaya bölünmüş halde gömülü olarak bulundu. Kadının, 20 yıldır birlikte yaşadığı evli adam tarafından bıçaklandıktan sonra parçalara ayrılıp gömüldüğü ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 31 Mart 2010 tarihinde ortadan kaybolan Ayşe Demirʹin (33) ablasının yaptığı kayıp başvurusu üzerine çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda hastane gibi resmi kurumlarda izine rastlanmayan Ayşe Demirʹin telefonunu da hiç kullanmadığı belirlendi. Teknik takipten bir sonuç alamayan polis, çalışmalarını Ayşe Demirʹin, 20 yıldır gayri resmi olarak birlikte yaşadığı Yaşar K.ʹnın (43) üzerine yoğunlaştırıldı. Belediyede park
ve bahçeler müdürlüğünde işçi olarak çalışan Yaşar K.ʹyı takibe alan polis, şahsın çalıştığı ve gittiği yerleri bir yıl boyunca izlemeye aldı.

DOSTUNUN ANNESİNİ DE ÖLDÜRMÜŞ
Teknik ve fiziki takibin ardından ilginç detaylara ulaşan polis, Yaşar K.ʹnın Konyaʹya 45 kilometre mesafede bulunan Kızılören Beldesi yakınlarında bulunan ormanlık bir alanda, dedesi tarafından yapılan karavanı olduğu ve piknik amaçlı sürekli buraya gittiğini belirledi. Bunun yanı sıra Yaşar Kʹnın, olaydan önce bir tartışmada dövdüğü Ayşe Demir tarafından polise şikayet edildiği ve bu yüzden aralarının açık olduğu tespit edildi. Olaydan önce de birçok kez ortadan kaybolan Ayşe Demirʹin, Yakup K.
tarafından Kastamonuʹda bulunup geri getirildiği ileri sürüldü. Bu bilgiler doğrultusunda hareket eden polis, Yaşar K. ve kadının çocuklarından Ayşe Demir hakkında bilgi almaya çalıştı. Yaşar K.ʹnın bir yıldır çocuklarının annesini görmediğini söylemesi üzerine polisler, cinayet şüphesi üzerinde durmaya başladı. Bu şüpheler, Yakup K.ʹnın 2001 yılında yaşanan bir tartışma sırasında tokat attığı Ayşe Demirʹin annesi Güllü Demirʹin ölümüne neden olduğunun ortaya çıkmasıyla arttı.

PARÇALANMIŞ CESEDİ KÖPEKLER BULDU
2001 yılında kastı aşan adam öldürmeden cezaevine giren Yaşar K.ʹnın, 2003 yılında serbest bırakıldığının öğrenilmesinde hareketle yola çıkan polis, cinayet ihtimali üzerinde yoğunlaşarak araştırmalarını genişletti. Öncelikli olarak Yaşar K.ʹnın piknik yapmak için gittiği ormanlık alanı araştıran polis, arazide buldukları karavanda ve arazide İzmirʹden getirilen kokuya duyarlı 2 cinayet köpeğiyle arama yaptı. Aramalar sonucunda köpekler, karavanın hemen yanındaki odunların bulunduğu yeri işaret edince
dikkatler bu yöne çevrildi. Köpeklerden birinin odunların kaldırılmasından sonra toprağı eşmesi, bir diğerinin de havlamayı sürdürmesi üzerine işaret edilen yer kazıldı. Üzeri parke taşlarıyla kapalı olan yeri kazan polisler, toprak altından çıkan poşetler içerisinde Ayşe Demirʹin parçalanmış cesedini buldu.

"RAHAT GÖMEBİLMEK İÇİN CESEDİ PARÇALADIM"
Başından, kollarından, vücudundan ve ayaklarının 4 yerinden parçalanan cesedin bulunmasından sonra polis, sabah saatlerinde Yaşar K.ʹyı cinayet zanlısı olarak gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Yaşar K.ʹnın pişman olmadığını söylediği belirtildi. Cinayeti soğukkanlılıkla anlattığı kaydedilen Yaşar K. ifadesinde, "20 yıl boyunca sürekli tartıştık. Evden ayrılıp ortadan kayboluyordu. Çocuklara bakmıyordu. Bir ara oğlumun kolu kırıldı, bakması için çağırdım gelmedi. En son olay tarihinde karavanda oturup
konuşmaya başladık. Sonra aramızda tartışma çıkınca karnından ve göğsünden bıçakladım. Daha sonra ölünce de gömmesi daha basit olur diye parçalara ayırdım" dediği öne sürüldü.
Cesedi gömdükten sonra üzerine koku yaymasın diye gübre döktüğü anlaşılan Yaşar K.ʹnın, toprak üzerini de parke taşlarıyla ve odunlarla kapattığı belirlendi. Yaşar K.ʹnın cinayetten sonra cesedin gömülü olduğu yere birçok kez giderek karavanda kaldığı ve bu zamanlarda piknik yaparak fidan diktiği öğrenildi.
Asayiş Şube Müdürlüğüʹndeki sorgusunun ardından Konya Numune Hastanesiʹnde sağlık kontrolünden geçirilen Yaşar K. adliyeye sevk edildi.