DERNEKLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

DERNEKLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Karaman İl Dernekler Müdürlüğü tarafından ilde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine yönelik tüzük ve dernek yapısıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Dernekler Müdürü Ömer Sezer, sivil toplum kuruluşlarının devletin yükünü paylaşmak amacıyla ortaya çıkan kuruluşlar olduğunu belirterek, "Bir ülkede sivil toplum çöküntüye uğrarsa o ülkenin gelişmesi geriler. Karamanʹda kurulu 295 dernek bulunuyor ve bu derneklere üye 13 bin 738 kişi var. Bu sayının 12 binini erkekler, bin 538ʹini ise kadınlar oluşturuyor" dedi.
Vali Süleyman Kahraman ise, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin Karamanʹın gelişip, kalkınması için elini taşın altına sokan insanlar olduğunu ve kendilerini önemsediklerini dile getirerek, "Sizler sorumluluk sahibi insanlarsınız. Kendi işlerinizden fedakarlıklar yapıp bu vakıf ve derneklerde Karamanʹın kalkınması için hizmetler veriyorsunuz. Dünyayı anlamamız, şartlar ne olursa olsun umudun hiç tükenmemesine bağlı. Çünkü umut bize bugünü yaşamayı değil geleceğe bakmayı da öğretir. Ve umudu olan insan her zaman sorumluluk sahibidir. Umut ölüme inat, her gün yeniden doğmayı bilmektir aslında. Dünyanın çok yakın zaman önce sivil toplum kavramını tartışmaya başlamasına rağmen, ecdadımız tükenmeyen bir umutla ve kutlu bir inançla sivil toplumun en güzel örneğini yüzyıllar öncesinde vermişti. Biz bir vakıf medeniyetinin mirasçılarıyız. Sokak aralarında gördüğümüz çeşmeler, hanlar, hamamlar, camiler, yollar hep bu medeniyetin eserleridir. Sivil toplum tüm zamanlarda olduğu gibi bugün de son derece önem arz ediyor; çünkü toplumların sorumluluk üstlenecek, başkalarının hatta tüm kainatın derdini dert edinecek gönül erlerine ihtiyacı vardır. Ve tüm zamanlarda olduğu gibi bugün de yükün en ağırı sivil toplumun omzundadır. Ve her derneğimiz, her vakfımız, her birliğimiz dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmelerden kendini bir anlamda sorumlu hissetmeli ve sorunlara dair çözüm önerileri getirmeye çalışmalıdır" şeklinde konuştu.