DEĞİRMENCİOĞLU ÇİFTÇİLERİ UYARDI

DEĞİRMENCİOĞLU ÇİFTÇİLERİ UYARDI
Karaman Ovası Sulama Birliği Başkanı Mustafa Değirmencioğlu, yeni sulama sezonu öncesinde Karamanda bulunan su kuyularının son durumuyla ilgili bilgiler verdi.
Değirmencioğlu, “Şuanda mevcut suyumuz çok az. 9.5 milyon metreküp kullanılabilir suyumuz var. Önümüzdeki günlerde yağış bekliyoruz. Şuana kadar su gelişimiz yok. Dağda karımız yok. Yani bundan sonraki yağacak yağışlar inşallah iyi olur. Şuanda büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Çiftçilerimizden bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Deli çay barajımızda bir miktar su toplandı. Ama kaçırıyor. İnşallah orada da bir tünel çalışması var.
 
Tünel çalışması biterse orda da bir miktar suyu sulamada kullanacağız. Elektrik paralarından dolayı sıkıntılarımız var. Şirket artık hiç taviz vermeden elektrik borçlarının kuruşu kuruşuna ödenmesini istiyor. Devlet katkısı olmadığı için bu paraları sizden tahsis edeceğiz. Edemediğimizde kurum hizmet veremeyecek. Bunun için kullandığınız elektrik borçlarınızı ödemenizi istiyoruz. Borcu olan çiftçilere kesinlikle su verilmeyecek” dedi.