Çiftçilerimize 3,6 Milyon Lira Hibe Desteği

Çiftçilerimize 3,6 Milyon Lira Hibe Desteği
Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesinden Çiftçilerimize 3,6 Milyon Lira Hibe Desteği

Bakanlığımız ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzce ilimizde uygulanmakta olan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında 2020 yılı 1. Hibe Çağrısı başvuruları sonucunda hibe almaya hak kazanan çiftçilerimize yapacakları tarımsal yatırımlar için 3,6 milyon lira hibe desteği verilecektir.
İlimizin coğrafi olarak dağlık ve kırsal dezavantajlı bölgelerinde uygulanan proje ile bu bölgelerde kıt imkanlarla üretim yapan çiftçilerimizin gelirlerini arttırmak amacıyla çeşitli tarımsal projelere hibe destekleri verilmektedir. 
2020 yılında da alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması amacıyla çilek bahçesi tesisi ve sera kurulumuna ayrıca üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve kapalı basınçlı sulamaya geçilmesi için güneş enerjili bireysel damla sulama kurulumuna hibe desteklemesi planlanmıştır. Hibe çağrısı kapsamında çiftçilerimizin müracaatları sonucu proje sahasında yer alan ilimiz merkez ilçeye bağlı köyler ile Ermenek ve Sarıveliler ilçelerinde 28 adet Çilek Bahçesi Kurulumu, 23 adet Sera Kurulumu ve 63 adet Güneş Enerjili Bireysel Damla Sulama Kurulumu için toplamda 114 çiftçimiz 3,6 milyon lira hibe desteklemesinden yararlanacaktır. 
Projenin uygulamaya başlandığı 2017 yılından bu yana İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen hibe çağrısı programları ile proje sahasındaki çiftçilerimize toplamda 4,9 milyon lira hibe olarak ödenmiştir.