Çiftçilere Zirai İlaç kullanımı semineri

Çiftçilere Zirai İlaç kullanımı semineri
Karaman Ziraat Odası'dan Güvenli Zirai İlaç Kullanımı ve Yapılan Son Düzenlemeler" konulu eğitim semineri

Karaman Ziraat Odası,Türkiye Ziraat Odaları Birliği,Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Zirai Mücadele İlaçları Üreticileri Derneği (ZİMİD) ile  "Güvenli Zirai İlaç Kullanımı ve Yapılan Son Düzenlemeler" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Seminere Katılımcı olarak Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU,TZOB Teknik Müşavir Yrd. Neşe TEZER,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uzman Ziraat Mühendisi Hüseyin AKYAZI, ZİMİD Proje Koordinatörü Burcu HAMLECİ,İl Gıda Tarım Hayvancılık ve Gıda Müdür Yrd. Abdullah KAYA,Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur ERKAN, Karaman Elma Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet YILDIZ,Çevre Köy Muhtarları ve Çiftçilerimiz katıldılar.

Ziraat Odası Toplantı salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep MUĞLU, bir tarım kenti olan Karaman'da çiftçilerin yeniliklerden haberdar olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Çiftçilerin bilgilendirilmesi için sık, sık bu tür eğitim toplantıları düzenlediklerini ifade eden Muğlu, şunları kaydettti:

" Tarım Karaman'ımızda lokomotif sektördür. Biz üretmezsek ilimiz zor duruma düşer. En büyük sivil toplum örgütüyüz. Elma başta olmak üzere ürünlerimiz ülkemizin ve dünyanın her tarafında tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Maalesef zirai ilaçlama olmadan ürün alınmıyor. Daha verimli ve kaliteli bir ürün elde etmek, hem üretici açısından hem de tüketicisi açısından büyük önem taşıyor. Çiftçimiz tarafından üretilen ürünlerin tüketici açısından güvenilir olmasına önem veriyoruz.  Bu toplantının da amacı sizleri bu konuda bilgilendirmek. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Bilgi paylaşınca güzeldir, faydalıdır. Sizlerde buradan edindiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla, komşularınızla paylaşın."

Toplantıda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Teknik Müşavir Yardımcısı Neşe Tezen, " Eğitim toplantılarının önemi", Zirai Mücadele İlaçları Üreticileri Derneği(ZİMİD) Temsilcisi Burcu Hamleci " Zirai Mücadele İlaçlarının Güvenli ve Sürdürebilir Kullanımı", Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Temsilcisi Hüseyin Akyazı'da "Üretici Kayıt Defteri ve Yapılan Son Düzenlemeler" hakkında sunumlarını yaptı.