Chp Mersin İl Başkanlığına Adil Aktay Seçildi

Chp Mersin İl Başkanlığına Adil Aktay Seçildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı’na, 341 delegenin oyunu alan Adil Aktay seçildi.

CHP Mersin 36. Olağan İl Kongresi, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde yapıldı. Mevcut başkan Abdullah Özyğit’in aday olmadığı ve iki adayın yarıştığı kongrenin açılışında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye’ye demokrasi vaat eden CHP’nin kendi evinde demokrasiyi yaşamamasının düşünülemeyeceğini ifade ederek, yeniden aday olmayan Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit’in bayrağı başarıyla devrettiğini söyledi.

İl başkanlığı için şu ana kadar iki adayın olduğunu belirten Özel, kim seçilirse seçilsin CHP’yi en iyi şekilde temsil edeceğini dile getirerek, "CHP şu ana kadar yaptığı 78 il kongresinde parti içi demokrasinin, öz güvenin, kardeşliğin ve demokrasinin örneğini vermiştir. Partimizle gurur duyuyoruz" dedi.

Mersin’de herkese örnek bir kongre yapmak istediklerini kaydeden Özel, "Bugün burada tüm Türkiye CHP nasıl kongre yaparmış, iki adaylı bir seçimde sonuna kadar demokrasi, sonuna kadar tarafsızlık ve sonuna kadar birbirine karşı saygı nasıl olurmuş bunu dosta düşmana göstermeye geldik" diye konuştu.

CHP’li milletvekilleri ile belediye başkanlarının da katıldığı kongrede konuşan il başkan adayları Adil Aktay ile Serhat Servet Dövenci ise birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde 631 delegeden 341’in oyunu alan Aktay, CHP Mersin İl Başkanlığına seçilirken, Dövenci 265 oy alabildi. 125 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçimlerin ardından kürsüye çıkan Aktay, tüm partililerine teşekkür etti.