Çepni Yörük buluşması gerçekleşti

Çepni Yörük buluşması gerçekleşti
700’e yakın dernek ve Türk Devletlerinin katıldığı Yörük Türkmen buluşması İstanbul’da gerçekleşti. Mustafa Köpüklü’de davetliler arasındaydı
Çepni Yörük Türkmen buluşması İstanbul-Maltepe Orhangazi Parkı etkinlik alanında 5-8 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Yörük Türkmen buluşması görkemli bir programla gerçekleşti. 700’e yakın Derneğin desteklediği programda bütün Muhalefet Partileri katılırken, Karaman Bağımsız Milletvekili adayı Mustafa Köpüklü’de davetliler arasında yerini aldı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla düzenlenen Çepni Yörük Türkmen buluşmasına; Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Bosna Hersek, Gagavuzya, KKTC ve Irak Türkmenleri yanı sıra diğer Türk Cumhuriyetlerinden üst düzey katılım sağlandı.
 
Çepni Yörük Türkmen Buluşmasına katılan Karaman Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Köpüklü haber sitemize yaptığı açıklamasında; “ Burada tarihi bir olay gerçekleşmektedir. Eğer bir yerde Yörük ve Türkmen bir araya geliyorsa bilin ki bir Diriliş hareketinin meşalesi yakılıyordur. Türkiye’de yüzlerce Derneğin destek vermesi önemli bir şey ama daha önemlisi de bütün Türk Devletlerinin üst düzey yöneticilerinin katılmasıdır. Türk Milletinin Anadolu’da ki gerçek temsilcisi olan Karamanoğullarının torunu olarak bizi buraya davet etmeleri benim için de bir şereftir. Bir Yörük olarak bu Organizasyonda bulunmak tarihin bize verdiği bir görevdir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söyledi; ‘Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.’ Sözü bugün kü Organizasyonun önemini göstermektedir. İşte biz o Yörük çadırından tütecek olan dumanın ateşini yaktık. Allah’ın izniyle önümüz de ki seçimlerde büyük bir zaferin imzasını atacağız. Bundan dolayı Bütün Karaman’lı hemşerilerimizi o Yörük çadırına davet ediyorum.” Dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da teşekkür eden Mustafa Köpüklü; " Böyle bir Organizasyonun düzenlenmesini planyan CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür ediyorum, Milliyetçiliğin sadece lafta olmadığını da göstermiş oldu. Ayrıca Bu organizasyona ev sahipliği yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ekrem İmamoğlu'na da ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.