Cemaat Cami çevresinde ki harabenin temizlenmesini istiyor.

Cemaat Cami çevresinde ki harabenin temizlenmesini istiyor.
Karaman’ın tarihi camilerinden Arapoğlu Camisinin etrafında ki harabenin kötü görüntüsü karşısında cemaat buraların temizlenmesini istiyor.
Karaman’ın tarihi camilerinden Arapoğlu Camisi kaderine teslim edilmiş durumda. Camii çevresinde ki eski kerpiç evler camiinin görüntüsünü de bozuyor.
 
Cemaat burada ki kerpiç evlerin Valilik veya Belediye tarafından alınıp güzel bir park haline getirilerek yeşil alanların oluşturulmasını istiyor.
 
Görüştüğümüz bazı cami cemaati ve cami görevlileri, yeşil alanın olmaması nedeniyle cemaatin camii de vakit geçirmediğinden yakınarak; “ Karaman’da ki birçok caminin geniş bahçesi var ama Karaman’ın tarihi camilerinden biri olan Arapoğlu Camisinin doğru düzgün bahçesi yok. Caminin etrafında ki kerpiç harabe hale gelmiş evler kötü görüntüden başka bir şey oluşturmuyor. Burada tarihi eski evlerde var onlar güzel bir şekilde tadilat edilip geriye kalan bir tane ev var orası da yıkılabilir ve böylelikle Camimiz güzel bir görüntüye kavuşur.” Dediler.
 
Karaman Valisi, Milletvekili ve Karaman Belediye Başkanına seslenen vatandaşlar; “ Biz sadece camii önünde ki bir tane evin alınmasını istiyoruz. Bu cami bizlere ecdadımızdan emanet, etrafını güzelleştirmek görevimiz. Karaman’ın Valisi Tuncay Akkoyun’a Milletvekillerimize ve Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı’ya sesleniyoruz, lütfen Arapoğlu camisine sahip çıkalım” denildi.