Celalettin Güngörer’in Hicri Yılbaşı Kutlama Mesajı

Celalettin Güngörer’in Hicri Yılbaşı Kutlama Mesajı
Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer’in Hicri Yılbaşı Dolayısıyla Yayınladığı Mesajı

Güngörer mesajında; “ Tarih boyunca insanlık için dönüm noktası sayılabilecek önemli olayların yer aldığı Muharrem ayının ilk günü olan Hicri Yılbaşı, Cenab-ı Hakk’ın ilahi bereket ve feyzinin, ihsan ve kereminin bol olduğu mübarek bir aydır. Sevgili Peygamberimizin, Mekke'den Medine'ye hicretinin başlangıç kabul edildiği sene olan Hicrî Yıl’a Muharrem ayının başlamasıyla, girmiş bulunmaktayız.  Muharrem ayının Allah’ın ayı olarak, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını, insanlığa yeniden hayat vermesini, hakka, hakikate, adalete, hayır ve iyiliğe vesile olmasını diliyorum.

  Hicret; Allah’a ve O’nun kutlu elçisi rahmet peygamberi Hz. Muhammed (sav)’e gönülden bağlılığın bir ifadesi olarak, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, ilme ve irfana açılan yolculuğun hikâyesidir. Ülkemizde ve dünyada şiddet olaylarının arttığı şu günlerde sevgi, barış ve kardeşlik dini olan İslam’ı yeniden idrak etmeli ve Yüce Allah’ın razı olduğu işlerde bulunmalıyız. 

  Bu vesileyle Hicri yılbaşının; birlik beraberlikle, savaşlardan uzak, farklı din, dil ve ırklar ile bir arada barış ve huzur içinde yaşamaya vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum ve tüm Karaman Halkının ve İslam Alemi’nin yeni Hicri Yılını ve Muharremi Şerif ayını kutluyorum.’’ dileklerinde bulundu.