Çay Kazanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çay Kazanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Çay kazanları, geçmişten günümüze kadar gelen en büyük nimetlerden biridir. Firmaların yıllarca süre gelen yaptıkları çalışmalar ve yenilikler sayesinde hem çaydan para kazananların hem de çaydan vazgeçemeyenlerin zamandan tasarruf etmeleri sağlanmıştır.

Günümüzde her ürünün birçok çeşidi bulunuyor. İsteklerinize en uygun olanı seçmek için ürünün özelliklerine göz atmanız yeterli. Full otomatik özelliklere sahip olan çay kazanları olduğu gibi, tek tip olarak üretilen kazanlar da mevcut.

Çay Kazanı Çeşitleri ve Özellikleri

Çay kazanı seçimi yaparken, kasa tasarımına bakmak önemli detaylardan biridir. Ürünlerde kullanılmış olan kalınlık ölçüsü ve dayanıklılığı, seçiminizi etkileyen faktörlerden biri olacaktır. Bakır çay kazanları; en çok tercih edilen ürünlerden biridir. Üzerine logo, yazı ya da desen işlenebildiği için tercih edilmesinde büyük rol oynuyor. Aynı zamanda dış görünüş olarak göze hitap ettiği içinde yine tercihler arasında birinci sırada gelmektedir. Bu kazan modellerinde, logo, yazı ya da resmi siz belirleyebiliyorsunuz. Buna ek olarak full otomatik ürünlerde elektrik-gaz ya da sadece gaz olarak da tercihinizi yapabilirsiniz. Yine ocak bölümü de önden ya da iptal edilebilir şekildedir. Bunun da kararını siz verebilirsiniz. Statik boyalı çay kazanları ise; dış kaplaması özel fırın boyası ile boyanmaktadır. Üst seviye kalite olan bu fırın boyalar, solma veya çatlama yapmamaktadır. Hatta düzgün kullanımında ömürlük olarak gösterilebilir. Bu ürünler standart özelliklere sahiptir ve iç yapısı bakırdan oluşmaktadır. Gold çay kazanları; üreticisine göre değişkenlik gösterebildiği gibi ortalama 0,80 mm kalınlığa sahip olan bu çay kazanları, ithal kromdan üretilmektedir. Sarı parlak bir özel renk yapısına sahip olan bu kazanlar, desenli bir yapıya sahiptir. Genelde standart çay kazanı özelliklerini taşımaktadır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle ileride doğabilecek sorunları göz önünde bulundurarak, teknik servis hizmetine güvenmediğiniz ürünü almaktan kaçınmalısınız. Çünkü herhangi bir problem yaşamanız halinde, sorunun en hızlı şekilde çözülmesi gerekmektedir. Süre ne kadar uzarsa mağduriyetiniz de o kadar artabilir. Sonrasında ürünü almak istediğiniz firmanın referans listesini mutlaka bakmalısınız. Hatta listeden birkaç firmayı arayarak, üründen memnun kalıp kalmadığını bile sorabilirsiniz. En önemliside kazanda bulunan üst çıtaları, iç kazana yapıştırılmış ise kesinlikle bu ürünü almamanız gerekir. Çünkü birkaç yıl içinde bu yapıştırma olan çıtalar, işlevini yitirecektir. Bu da su sızdırması anlamına gelmektedir. Bu yüzden çıtaların birleşim yerleri argon kaynak ile bütünleşmiş olması gerekir. Çay kazanı seçimi yaparken, kullanılan ürünün malzeme kalitesini araştırabilirsiniz. Kalitesiz bir malzemeden yapılmış kazan, hem size ilerde sorun yaratacak hem de maddi olarak zarara sokabilecektir. Eğer ürünü internet üzerinden satın alıyorsanız, ürün size ulaşıp kontrol etmeden ücretin tamamını ödemeyin. İç kazanın kaç mm bakır ya da çelikten yapıldığını öğrenin. İç kazanın bakırdan olması ve en az 0,60 mm olması, paslanmaz çelik iç kazanın ise kalınlığının en az 0,80 mm olması gerekmektedir. Çay kazanının üzerinde bulunan arıtmalar genelde boştur. Dolu olanlar birkaç gün içinde tıkanma gösterebilirler. Bu yüzden içme suyunuz çok iyi değilse, profesyonel bir arıtma cihazı kullanabilirsiniz. Böylelikle hem daha lezzetli çaylar yapabildiğiniz gibi hem de kazanın kireçlenmesini engellemiş olursunuz. Son olarak, malzemesi ve işçiliğinden  emin olduğunuz ürünleri tercih etmelisiniz. Gaz emniyeti olmayan çay kazanlarını tercih etmeyin. Özellikle doğalgaz firmaları emniyet sistemi olmayan ürünlere gaz bağlamamaktadır. Ve kullanım süresince topraklı priz tercih edilmelidir.

20 yıla yakın çay kazanı üreten, bu alan deneyimle ekibe sahip Şelale Çay Kazanları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz: www.selalekazan.com ziyaret edebilirsiniz.