Çare; Yastık altındaki Dolar değil, İslam Dinarı

Çare; Yastık altındaki Dolar değil, İslam Dinarı
Doların yükseldiği şu günlerde akıllara Erbakan’ın “İslam Dinar” projesi geldi.
Başbakan olduğu dönemde İslam Dinar’ını tanıtan Merhum Erbakan’ın projesi Dolar ve Euro karşısında tek alternatif olarak görülüyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yastık altındaki dolarları bozdurun çağrısı sadece günü kurtarma olarak görülürken, İslam Dinar’ı faaliyete geçtiği takdirde Dolar ve Euro Türkiye ekonomisini bir daha tehdit edemeyecek.
 
Merhum Erbakan, 1970'lerde ‘İslam Ortak Pazarı’ projesini duyurmuş, 1994'te de "İslam Dinarı" adını verdiği ‘ortak para birimi’nin bir örneğini yaptırmış ve TBMM’de milletvekillerine göstermişti.
 
Erbakan İslam Dinarı Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, elinde bulundurduğu ‘1 İslam Dinarı’nı dinleyicilere göstererek, bunun atom bombasından çok daha etkili olduğunu söylemişti.
 
İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ
 
Erbakan’ın tanıtımını yaptırdığı para şu anda halen mevcut. Uzun yıllar Erbakan’ın özel kalem müdürlüğünde çalışan İbrahim Titiz’de bulunan ‘1 dinar’ ilk defa görüntülendi.
 
 
 
ALLAH ALIŞVERİŞİ HELAL, FAİZİ HARAM KILDI
 
Hazırlanan ‘1 dinar’ın bir yüzünde Bakara Sûresi’nin 275’inci ayetinin ‘… Allah alışverişi helal, faizi haram kıldı…’ bölümü yer alırken, arka tarafında hem Arapça ve hem de İngilizce yazıldığı görülüyor. Paranın arka bölümünde ayrıca 22 karatlık altından imal edildiği ve 4,25 gram olduğu da yer alıyor.
1 dinarın ön tarafında ise Hicri Takvim olarak 1415 yani miladi olarak 1994 tarihi yer alıyor.
Para biriminin ön tarafında ayrıca Mescid-i Aksa’nın bir silüeti görülüyor.