Canlı Atatürk Portresi İçin Gönüllü Sayısı 7 Bine Ulaştı

Canlı Atatürk Portresi İçin Gönüllü Sayısı 7 Bine Ulaştı
Toroslar Belediyesi’nin öncülüğünde, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümü olan 10 Kasım’da 10 bin gönüllüyle oluşturulacak ‘Dünyanın En Büyük Canlı Atatürk Portresi’ için hazırlıklar devam ediyor.

Bugüne kadar Toroslar Belediyesi tarafından kent merkezinde belli noktalarda açılan başvuru stantlarına ve ilgili belediye birim müdürlüklerine etkinlikte yer almak için kayıt yaptıran kişi sayısı 7 bine ulaştı.

Etkinlik için bir hafta süre kaldığını anımsatan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kayıt yaptıran ilk 10 bin kişinin tarihe geçecek bu portrede yer alacağını kaydetti. Başkan Tuna, Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü layıkıyla anmak ve Cumhuriyete ilelebet sahip çıkacaklarının mesajını vermek için tüm gönüllü vatandaşlardan, siyah kıyafet giyip 10 Kasım’da Toroslar Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak bu rekor denemesindeki etkinliğe katılarak destek vermesini istedi.

Öte yandan, canlı Atatürk portresinde yer almak isteyen gönüllü vatandaşlar, Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde bulunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile belediye hizmet binasında bulunan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvurabilecekleri belirtildi. Ayrıca, gönüllülerin şehrin muhtelif yerleri ile alışveriş merkezlerinde açılan stantlarda da kayıtlarını yaptırabilecekleri bildirildi.