Camlar Maharetli Ellerde Sanata Dönüşüyor

Camlar Maharetli Ellerde Sanata Dönüşüyor
Camlar Gençlik Merkezinde Hayat Buluyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam Gençlik Merkezi’nde Cam Süs Eşya Yapımı eğitimleri gençlerden yoğun ilgi görüyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile devam eden El Sanatları Kulübü Cam Süs Eşya Yapımı eğitimlerinde atık camlar ve kırık cam parçaları gençlerin maharetli ellerinde buluşarak sanat eserine dönüştürülüyor. Gençlik Merkezi’nde Cam Süs Eşya Yapımı usta öğreticisi Emine Mümine Aydemir tarafından verilen eğitimlerde unutulmaya yüz tutmuş el sanatları tekrar canlandırılıyor. Eğitimlerin verimli bir şekilde geçtiğini belirten Aydemir,” Eğitimlerimiz Elde desen hazırlayan, cam kesebilen, emaye, soğuk, kompresörle boya, eskitme ile cam süslemesini yapabilme bilgi ve becerisinin kazanıldığı eğitim programıdır. Kursiyerlerimize nokta ve çizgi, geometrik çizimler, cam kesimi, eskitme, çatlatma tekniği, ultraviole yapıştırma ve soğuk cam boyama gibi konu başlıklarında uygulamalı eğitimler vererek bu sanatın inceliklerini öğretmeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz yeterli eğitimleri aldıklarında ise seramik ve cam sektöründe; cam şekillendirme atölyelerinde, cam fabrikalarında çalışabilir, kendi cam atölyelerini açabilirler” diye konuştu.
Camların cam süsleme sanatıyla maharetli ellerde sanata dönüştüğünü söyleyen Gençlik Merkezi Müdürü Şabettin Gezen ise,” Gençlik Merkezi olarak kendi bünyemizde ve Halk Eğitim Merkezimiz işbirliği ile birçok alanda ücretsiz eğitimlerimiz devam etmektedir. Cam Süs Eşya Yapımı gibi eğitimlerimizde unutulmuş el sanatlarını yaşatarak gün yüzüne çıkartıyoruz. Ülkemizin zengin kültür mirasını gençlerimizin usta ellerinde gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen eğitimlerimizde özellikler bayan arkadaşlarımız hem meslek sahibi oluyor hem de evlerine maddi destek sağlama imkanı buluyor.”