ÇUMRA BELEDİYE BAŞKANINDAN MÜJDE

ÇUMRA BELEDİYE BAŞKANINDAN MÜJDE
Karamanlı Çiftçileri Sevindirecek Haber, Hemşehrimiz Çumra Belediye Başkanındandan Geldi
Medaşʹın özelleştirilmesiyle birlikte işletmeyi alan şirket, Konyaʹnın da içinde bulunduğu Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir ve Kırşehir bölgelerindeki çiftçilerin elektrik borçlarının aylık faturalandırılacağını açıklamıştı.
 
Bu açıklamanın ardından kara kara düşünmeye başlayan çiftçilere dün Çumra Belediye Başkanı
Yusuf Erdemʹden sevindirici haber geldi. Yusuf Erdem, çiftçilerin sorunlarını gidermek ve menfaatlerini korumak amacıyla oluşturdukları Bölge Çiftçisi İcra Komitesi üyeleri ile birlikte Gazeteciler Cemiyetiʹnde düzenlediği basın toplantısında, çiftçilerin geleceğini yakından ilgilendiren hayati bir konuda Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Ekerʹin verdiği müjdeyi paylaşmak istediğini belirterek, çiftçilerin elektrik borçlarını eski düzende ödemeye devam edeceğini duyurdu.
 
ÇİFTÇİLERİ MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Ürünün ekiminden hasadına kadar geçen süreçte bin bir güçlükle mücadele eden çiftçilerin mağdur olmasına neden olacak bir uygulamanın önüne geçmek için bakanlar nezdinde girişimlerde bulundukları aktaran Erdem "Bölge çiftçilerinin olası mağduriyetlerini önlemek adına yaptığımız çalışmalarda, ilk olarak Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Konya-Karaman Bölge milletvekilleri il verimli görüşmeler yaptık. Çözüm noktasında sürekli istişare içinde olduk. Bu görüşmenin hemen akabinde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve DSİ Genel Müdürü Haydar Koçaker ile de bu sıkıntıları giderme noktasında aynı verimlilikte görüşme ve çalışmalarda bulunduk.
 
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Ekerʹe de, geçtiğimiz hafta sonu Çumraʹyı ve Çumra Şeker Fabrikasıʹnı ziyareti esnasında bölge çiftçisinin problemlerini ve mağduriyetlerini iletme fırsatı bulduk. Konuya yakın ilgi gösteren Bakan Ekerʹin Ankaraʹya döner dönmez Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve Maliye Bakanı ile görüşeceğini, faturalanmaların eskiden olduğu gibi, çiftçinin gelir dönemlerine göre yılda iki defa yapılmasını sağlayacağını söyleyerek, dışarı da kendilerinden heyecanla müjde bekleyen çiftçilerimize deklare etmiştir. Çiftçimizi mağduriyetine neden olacak aylık faturalandırma uygulamasının başlamadan bitirilmesi, tüm bölge çiftçilerime, bölgemize ve konuyla ilgili diğer illerimizdeki çiftçi kardeşlerimize hayırlı olsun" dedi.