CHPʹDEN VATANDAŞA HİZMET

CHPʹDEN VATANDAŞA HİZMET
CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul, yaptığı basın açıklamasında seçim sürecinde üzerinde durulması önemli konular hakkında bilgiler verdi.
CHP Karaman İl Başkanı Ahmet Ertuğrul yaptığı yazılı açıklamada şu konulara yer verdi; "Seçim süreçlerine ve sonuçlarına güven duyulması ve olası hataların önlenebilmesi için seçim günü işlemleri kadar seçim öncesindeki askı işlemleri de hayati öneme sahiptir."
Ahmet Ertuğrul şöyle devam etti; "Daha önceki seçimlerde vatandaşlarımızın şikayetlerine konu olan yanlışlıklar, eksiklikler ve fazlalıkları Muhtarlıklara asılan Muhtarlık Bölgesi Askı Listeleriʹnin kontrol ederek bulmak kolay olmamaktadır. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi olarak tüm vatandaşlarımızın askı listelerini kolayca kontrol edebilecekleri bir uygulamayı başlatmış bulunuyoruz.
Vatandaşlarımız www.chpkaraman.org adresindeki seçmen sorgu linkine veya www.chp.org.tr/HaneSorgula.aspx adresine girerek nerede oy kullanacaklarını, kayıtlı bulundukları hanede oy kullanacak diğer seçmen bilgilerini ve kayıtlı bulundukları adreste (bina/apartman vb.) oy kullanacak diğer seçmenlerin ad-soyadı bilgilerini görebileceklerdir.
Hatalı olan bilgilere dönük itirazların 31 Mart 2011 tarihine kadar İlçe Seçim Kurullarına yapılması gerekmektedir. Türkiyeʹde ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi tarafından gerçekleştirilen bu uygulamayı kullanmanızı ve kamuoyuna duyurulması konusunda desteklerinizi rica ediyoruz." dedi.