CHP'lilerden Ereğli Belediyesine boykot

CHP'lilerden Ereğli Belediyesine boykot
Ereğli Belediyesinin CHP'li Meclis üyeleri, Meclisi boykot ettiler.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, CHP'nin HDP ve PKK ile beraber hareket ediyor şeklinde ki açıklamaları protesto etmek için dün Meclis toplantısını protesto ettiler.

Yapılan bu boykot hakkında açıklama yapan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu şunları söyledi; " 

Kıymetli hemşehrilerim,
 
CHP Belediye Meclis Üyeleri, grup kararı alarak dün gerçekleştirdiğimiz Belediyemizin Meclis Toplantısı’nı boykot etmişlerdir. Gerekçe olarak da benim geçmişteki bazı açıklamalarımda CHP'yi HDP-PKK ve FETÖ ile ilişkilendirmemi göstermişlerdir. CHP İlçe Teşkilatı bu boykot kararını da her zaman olduğu gibi yine Sözcü Gazetesi marifetiyle Türkiye kamuoyuna taşımıştır.
 
Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim ki Ereğlili hiçbir CHP'li hemşehrim asla HDP-FKK ya da FETÖ ile ilişkilendirilemez. Yine bütün samimiyetimle ifade ediyorum ki bütün hemşehrilerim en az benim kadar vatansever ve benim kadar terör örgütlerine karşı tavırlıdırlar. Benim bu konuda geçmişteki bazı açıklamalarım Genel Başkanları Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP üst yönetimiyle ilgilidir. Ayrıca CHP'yi, HDP-PKK veya FETÖ ile ilişkilendiren ve yan yana getiren ben değil, Sayın Genel Başkanları ve üst yöneticileridir.
 
Öyle anlaşılıyor ki CHP Ereğli örgütü, ya Genel Başkanlarını anlamakta müşkülat çekmekte ya da Genel Merkezleriyle farklı düşünmektedir.
 
Ereğli ilçe teşkilatına tavsiyem, eğer HDP-PKK ve FETÖ ile ilişkilenmeyi zül sayıyorlarsa ve utanç duyuyorlarsa bu boykotu Ereğli Belediyesi’nde değil, Genel Merkezleri’nde yapmalarıdır.
 
Çünkü FETÖ’nün ABD baş imamı Faruk Taban başta olmak üzere üst düzey FETÖ imamları saatlerce Ereğli Belediyesi’nde değil CHP Genel Merkezi’nde ağırlanmıştır.
 
FETÖ İsrail beş imamı Harun Tokak ABD'de bana değil, CHP Genel Merkez Yöneticileri’ne kılavuzluk etmiştir. ABD'deki FETÖ kuruluşlarını ziyaret eden de yine CHP yönetimidir.
 
Başta Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşler olmak üzere ileri FETÖ'cülere sahip çıkan da, KHK'larla görevden alınan FETÖ'cülere kol kanat geren de yine kendi Genel Başkanlarıdır.
 
PKK'nın siyasi uzantısı olduğunu ve PKK tarafından yönetildiğini kargaların bile bildiği HDP'ye her fırsatta sahip çıkan da, onlarla ortak Anayasa taslağı hazırlayan da, Yargı tarafından terör suçu işlediği sabit görülen HDP-PKK'lılara özgürlük isteyen de, PKK'ya lojistik destek sağladığı tespit edilerek görevden alınan HDP’li başkanlara ağıt yakan da, her fırsatta 'Kürt Açılımı'ndan bahseden de yine Sayın Genel Başkanları ve üst yöneticileridir.
 
CHP üst yönetiminin, HDP-PKK ve FETÖ ile doğrudan veya dolaylı olarak ilişki içerisinde olduğu cümle alem tarafından bilinirken ve hatta bu, CHP üst düzey yöneticileri tarafından gizlenmeye bile gerek görülmezken Ereğlili kardeşlerimizin bu konuda kendi Genel Merkezleri’ni boykot etmeleri gerekirken Ereğli Belediyesi Meclis Toplantısı’nı boykot etmeleri büyük bir çelişki olmuş ve bizleri de üzmüştür.
 
Benim için daha da üzücü olanı Meclis üyelerimizin dün, bir ömür şerefle taşıyacakları Ereğli'nin geleceğiyle ilgili aldıkları önemli kararlarda, CHP'li Meclis Üyelerimizin mahrum bırakılmış olmasıdır.
 
Zira dünkü toplantımızda halkımızın sağlığını yakından ilgilendiren 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun tahsisiyle ilgili karar alınmıştır.
 
Öğrencilerimizin çektiği Yurt sıkıntısını gidermek üzere Belediye olarak yurt açma kararı alınmıştır.
 
Daha da önemlisi Ereğli’mizin kangrenleşmiş en büyük sorunlarından biri olan Taş Evler Projesi’ne Türk Milleti’nin destanlaşmış Bilgesi Korkut Ata isminin verilmesi kararı alınmıştır. Maalesef CHP grubunun bu kararların altında imzalarının olmaması bizim için üzüntü vesilesi olmuştur.
 
CHP Meclis Üyesi Sayın İmdat Gültekin'e grup kararını dinlemeyerek özgür iradesiyle Meclis Toplantısı’na katıldığı için teşekkür ediyorum. Her fırsatta düşünce özgürlüğünden ve demokrasiden dem vuranların, özgür iradesiyle toplantıya katıldığı için disipline sevk eden CHP yönetimini de kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum.
 
Bütün hemşehrilerime selam ve saygılarımla...