CHP ve İYİ Parti resmi aday çıkarmayacak

CHP ve İYİ Parti resmi aday çıkarmayacak
Karaman’da CHP ve İYİ Parti resmi olarak aday çıkarmayacak iddiası ortalığı karıştırdı.
Karaman Belediyesini almak için Muhalefet partileri farklı formüller üzerinde çalışıyor. Son günlerde kamuoyunda konuşulan iddia ise herkesi şaşırttı.
 
CHP ve İYİ Parti Karaman Belediyesini almak için farklı farklı formül üzerinde çalışırken en çok mutabık oldukları konu ise Bağımsız bir aday üzerinde anlaşma formülü oldu.
 
Parti olarak aday çıkarmayacaklar Bağımsız adayı destekleyecekler.
 
Formülde CHP ve İYİ Parti anlaşabilirse Herkesi kucaklayan herhangi bir siyasi bağlantısı olmayan bir ismin adaylığını destekleyecekler. Formülde Sadece Bağımsız adayın belirlenmesi değil Başkan yardımcılarının isimleri de belli olmuş olacak. Vatandaş oyu verirken Başkan yardımcılarının kim olduğunu bilerek oy verecekler.
 
Edindiğimiz bilgilere göre Bağımsız adayla birlikte AK Parti, MHP ve Saadet tabanından da isimler Meclis üyeleri olarak yazılacak. Yapılacak olan bu formül Millet ittifakı şeklinde çalışacak ama bütün siyasi görüşleri içine alan toplumsal mutabakat haline gelecek.
 
PEKİ, ADAY KİM OLACAK?
 
Ençok merak edilen konu ise adayın kim olacağı. Şuanda isim üzerinden görüşmeler yapılıyor. Henüz net bir isim ortaya çıkmasa da önümüzde ki günlerde açıklanması bekleniliyor.